De prijs van een valse start

© BELGAIMAGE

Charleroi houdt ervan om op details te spelen. Meer dan bij andere teams is het vaak zo dat wedstrijden met de Zebra’s met één doelpunt verschil worden afgesloten. De afgelopen twee seizoenen begonnen de Carolo’s telkens aan het seizoen met 1-0-winst, tegen Waasland-Beveren en KV Kortrijk. Maar het lepe Antwerp maakte op 29 juli een einde aan die traditie, want de Great Old draaide de cijfers om, meteen een delicaat seizoensbegin.

De strijd voor het felbegeerde PO1-ticket leek snel voorbij, door een magere 3 op 15 en het onverwachte vertrek van spits Rezaei richting Club Brugge. De Iraanse international was immers een sleutelpion in het tactische systeem. In de eindsprint van de zomermercato heeft Mehdi Bayat aan zijn coach toch nog een paar bouwstenen voor de zoveelste reconstructie van het team. Nadat hij eerst inzette op Niana kwam Mazzu uit bij een nieuw complementair offensief duo, door Osimhen te koppelen aan Benavente. De Peruviaanse regisseur is tot op heden de meest beslissende speler van de basiself.

De prijs van een valse start

De oorspronkelijke 4-4-2 werd omgevormd naar een 4-4-1-1, met Benavente in steun van Osimhen. En daarrond vooral technische profielen, vooral dan Bruno en Gholizadeh. De offensieve weelde zorgt er wel voor dat de defensieve inspanningen van de flankspelers bij balverlies niet meer zo groot zijn. Dat ging ten koste van het hermetisch afsluiten van het eigen doelgebied. Dat was nochtans het handelsmerk van de Zebra’s geworden.

De prijs van een valse start
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content