VC Euphony Asse-Lennik speelt straks sleutelwedstrijd tegen Roeselare.

Asse-Lennik greep zaterdag alvast de geboden kans om in koers te blijven voor de finale van de play-offs. Noliko Maaseik en Knack Randstad Roeselare beschikken nog altijd over de beste papieren, maar de 3-0-zege van Asse-Lennik tegen Maaseik biedt mogelijkheden voor de Brabanders.

Om die te benutten, moet vanavond wel gewonnen worden van Roeselare. Dat beseft ook middenman en Belgisch international Pieter Verhees (21). “Als we de drie punten thuis kunnen houden, dan komen we tot op één puntje van Roeselare. Dat moet dan zaterdag naar Maaseik en laat misschien ook tegen andere teams nog punten liggen. De strijd is dus nog niet afgelopen.”

Heb je het gevoel dat de kloof met de twee traditionele titelpretendenten toch niet zo groot is als de meeste waarnemers wel denken?

Pieter Verhees: “In Roeselare wonnen we vorige woensdag de eerste twee sets. We kregen zelfs een matchbal om het met 0-3 te halen. Ook in de tiebreak kregen we nog een matchbal, maar die konden we jammer genoeg evenmin benutten. Het nipte verlies bij Roeselare en de daaropvolgende ruime winst tegen Maaseik geven echter aan dat we in een positieve drive zitten en dat het verschil met de top twee inderdaad niet zo groot hoeft te zijn.”

Wat wordt het strijdplan in de sleutelwedstrijd tegen Roeselare?

“Het komt eropaan om heel goed te serveren. Als we dat doen, dan is Roeselare echt wel te pakken. Als we hun receptie kunnen ontregelen, dan kan Frank Depestele het spelletje niet meer perfect verdelen, kan hij zijn middenmannen niet meer aanspelen en is hij verplicht om hoge ballen te spelen. Dan krijgen wij meer tijd om ons blok op te stellen en de verdediging te regelen. Bovendien: als Roeselare Depestele niet goed aangespeeld krijgt, vind ik ze niet zo sterk.”

Er heerst bij Asse-Lennik blijkbaar geen onrust over het mogelijke vertrek van de trainer en een aantal spelers?

“Nee, we zitten nu bij Asse-Lennik. Tot het einde van de play-offs focussen we ons volledig op deze club.”

Zowel Roeselare als Maaseik hengelt naar jouw diensten.

“Omdat ik mijn masterstudie lichamelijke opvoeding wil afmaken, kan ik enkel zeggen dat ik volgend jaar in België speel. En dat zal bij een ploeg uit de top drie zijn.” ( grijnst)

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content