De terugkeer van Bernd Hollerbach

© belgaimage

Toen Philippe Saint-Jean tien dagen geleden op de bank zat tegen Cercle, wist hij dat hij Royal Excel Mouscron voor de laatste keer zou coachen.

De dag na de thuisnederlaag tegen Cercle zei Philippe Saint-Jean ons het volgende: ‘We weten niet wanneer Bernd Hollerbach terug zal zijn. Ik weet dat het beter met hem gaat, maar het gaat nog niet alle dagen beter.’

Twee dagen later, oftewel precies twee maanden na het begin van zijn afwezigheid door een longontsteking, verscheen de Duitser plots weer op Le Canonnier. In een officieel communiqué liet hij weten: ‘Ik beschik opnieuw over al mijn mogelijkheden.’ Was Saint-Jean, toch de eerste betrokkene bij de gezondheidstoestand van de T1, daarvan op de hoogte? Ja, maar hij mocht er klaarblijkelijk niet te veel over zeggen. Voor in geval Hollerbach nog een terugval zou kennen.

Bij Royal Excel Mouscron kregen we het volgende te horen: ‘De terugkeer van Hollerbach in het begin van de week hing al even in de lucht. Philippe Saint-Jean had de club laten weten dat hij allicht niet meer op de bank zou zitten in Eupen.’ Hij sprak niet rechtstreeks met Hollerbach tijdens diens afwezigheid, de contacten verliepen via een tussenpersoon binnen de club.

Bernd Hollerbach is naar eigen zeggen opnieuw honderd procent, maar het was alleszins een getekend man die het woord nam enkele uren na zijn terugkeer. Gedurende zijn twee maanden afwezigheid waren er periodes dat hij zijn telefoon niet opnam en te zeer verzwakt was om de resultaten te volgen. Hij was ook niet in staat om alle wedstrijden rechtstreeks te bekijken. Hij haalde dat nadien in door uitgesteld te kijken. Hij was immers aan zijn bed gekluisterd en moest geregeld langsgaan in het ziekenhuis. Zijn bloedstalen waren niet goed en hij was besmettelijk.

Voor Royal Excel Mouscron is zijn terugkeer een opluchting, want het komende seizoen moet nu voorbereid worden in het laboratorium van play-off 2. Gezien er veel spelers einde contract zijn en er heel wat jongeren moeten uitgetest worden, is het opportuun dat de trainer, die nog onder contract ligt voor 2020/21, in staat is om zijn advies te geven.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content