Veel later dan in ‘normale’ seizoenen start zondag in Rusland het WK motorcross in de MXGP/MX2-klasse.

Begin april had dat seizoen al moeten starten, in Oman, maar de coronapandemie stak daar een stokje voor. Dus begint het seizoen pas op 13 juni. Met op de kalender nog één grand prix in België, op 1 augustus in Lommel. Zonder coronaopstoten eindigt het seizoen op 5 december, na negentien MXGP-manches, in het Indonesische Bali.

Aan de start deze keer geen Clément Desalle, de Waal die vorig jaar nog zevende werd in het eindklassement. Hij stopt er definitief mee. Ook Kevin Strijbos leek te zullen/moeten stoppen na een heupoperatie, maar hij kreeg een reddingsboei toegeworpen van Team Gebben Van Venrooy Yamaha Racing, waar hij ploegmaat wordt van Brent Van Doninck. Jeremy Van Horebeek, vorig jaar negende in de eindranking, is ook weer van de partij, bij het Beta SDM Corse MX Team.

Een Belgische wereldtitel, de eerste sinds 2007 (toen met Steve Ramon) zal er allicht niet inzitten. Althans niet in de koninginnenklasse, want in de kleinere MX2-klasse heeft ons land met de 21-jarige Jago Geerts wel een kandidaat-eindwinnaar. Als lid van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team van ex-motorcrosser Marnicq Bervoets, en gecoacht door Steve Ramon, werd hij de voorbije seizoenen derde en tweede.

In de EMX250 klasse zal Liam Everts, de zoon van Stefan, voor het eerst voltijds actief zijn, na een maandenlange revalidatie, als gevolg van een polsbreuk. Voor de zestienjarige Limburger wordt het vooral een leerschool. Hij start zijn seizoen op 27 juni, met de GP van Groot-Brittannië.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content