De trainerswissel na de heenronde

© BELGAIMAGE

Toen KV Kortrijk op 15 november van coach wisselde, stond het met 16 op 45 twaalfde. Puur sportief bekeken, was het ontslag van Glen De Boeck een verrassing. De prestaties waren tot dan weliswaar wisselvallig geweest, maar grote problemen waren er niet. Bovendien was de competitievoorbereiding er één met hindernissen geweest, omdat de oefenvelden niet tijdig klaar waren en de definitieve samenstelling van de spelerskern pas laat tot stand was gekomen. De straffe overname tijdens het vorige seizoen liet ook nog voldoende krediet voor de coach vermoeden. Maar anderzijds zat er wel al sleet op zijn relatie met de clubleiding. Onbevredigende contractonderhandelingen, het niet verlengen van het contract van zijn rechterhand Lorenzo Staelens en de volgens hem onprofessionele omstandigheden waarin hij het seizoen moest voorbereiden, zorgden voor spanningen die sporen nalieten. Toen ex-KVK-coach Yves Vanderhaeghe ontslagen werd bij KAA Gent en er met hem contact was voor zijn medewerking aan de theatershow ’10 jaar KVK’ bleek al snel dat er wederzijdse interesse was om opnieuw te gaan samenwerken. Na de trainerswissel keerde de rust terug. De nieuwe coach polariseerde minder, toonde zich pragmatisch en tijdens de wintermercato werd de veel te brede kern afgeslankt en de interne concurrentie gezonder. In de terugronde pakte KVK 27 op 45 en eindigde daarmee als 8e. In play-off 2 haalde het 24 op 30 en speelde het de finale.

De trainerswissel na de heenronde

4927

toeschouwers lokte KV Kortrijk in zijn vijf play-off 2-matchen. 82 procent van zijn gemiddelde (5987) in de reguliere competitie. Bij geen enkele andere club bleven, qua percentage, zoveel supporters hun club ook in de vervloekte play-off 2 trouw.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content