Ruim twee maanden geleden ontsloeg het gedegradeerde KSV Roeselare zijn coach en technisch directeur Dennis van Wijk. “Het gaat goed met me”, vertelt de Nederlandse trainer, die eind juni in het huwelijksbootje stapte. “Eigenlijk heeft het wel deugd gedaan om eens wat langer vakantie te nemen. In vergelijking met vorige zomer kon ik nu tenminste wat tijd maken voor mijn gezin.”

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus bleef Van Wijk de voorbije maanden bezig in de voetbalwereld. “Hoe graag mijn vrouw het ook zou hebben, onze tuin lijkt nog niet op die van Hugo Broos. ( lacht) Ik heb al een paar wedstrijden van de Belgische clubs gevolgd, onder andere de Europese matchen van Club en Cercle. En ik ga ook wel eens kijken naar jeugdvoetbal. Daarnaast word ik door mijn uitgebreide netwerk regelmatig uitgenodigd naar het buitenland, al ga ik daar wel niet altijd op in. Ik kon onlangs naar Jamaica of zelfs naar de Kaaimaneilanden om een voetbalclinic te geven, maar dat heb ik links laten liggen.”

Van Wijk wil ook dichter bij huis de vinger aan de pols houden. “Het is belangrijk om bij te blijven met het Belgisch voetbal, niet alleen voor mezelf. Deze week ga ik namelijk op gesprek bij twee verschillende Premier Leagueclubs. Bij West Bromwich Albion kan ik weer wat scouting gaan doen: België, Nederland en Noord-Frankrijk. Maar ik ga ook langs bij een Engelse topclub. Voor hen kan ik eventueel een aantal dingen in kaart brengen, rond het uitlenen van spelers bijvoorbeeld.”

Ook na zijn ontslag bij STVV, in 2008, werkte Van Wijk eventjes als scout voor West Bromwich. Toch is de scouting niet zijn definitieve toekomstplan. “De Engelse clubs waarmee ik eventueel kan samenwerken, weten goed genoeg dat het nog enorm kriebelt om opnieuw een club te trainen. Ik wil iets rechtzetten, want bij Roeselare heb ik niet in de beste omstandigheden kunnen werken. Als technisch directeur moest ik vorig jaar altijd energie steken in wat er allemaal verkeerd liep op de club. Daardoor kon ik niet op ieder moment geconcentreerd voor de groep staan. Maar ik weet dat ik het kan. Er zal zich op termijn wel weer een nieuwe uitdaging aanbieden. Net na mijn ontslag waren er al een paar mogelijkheden, maar daar was ik toen nog niet klaar voor.”

Dennis van Wijk is 47 en trainde de voorbije 15 jaar FC Knokke, KV Oostende, Cercle Brugge, Willem II, STVV en KSV Roeselare.

Bregt Vermeulen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content