Deportivo Alavés

© DPPI/Inigo Larreina / IPA/Sipa U

trainer Javier Calleja – 12/05/1978

? Er staan twee Intertotobekers op zijn palmares. Die behaalde hij als speler van Villarreal in 2003 en 2004.

? Het is de eerste keer dat Calleja bij een andere club dan Villarreal coacht. Daar had hij achtereenvolgens de jeugd, de B-ploeg en de A-ploeg onder zijn hoede.

? Toen hij begin april de teugels in handen kreeg bij Alavés, stond de ploeg laatste in de Liga. Met een onverwachte 15 op 27 haalde hij de club uit de gevarenzone.

transfers

In

Manu García (Sporting Gijón), Taichi Hara (NK Histra, Cro), Florian Lejeune (Newcastle United, Eng), Mamadou Loum (FC Porto, Por), Iván Martín (Villarreal CF), Toni Moya (Atlético de Madrid), Facundo Pellistri (Manchester United, Eng).

Joselu
Joselu© EFE

OUT

Burgui, Rodrigo Ely, Ramón Miérez (NK Osijek, Cro), Javi Muñoz (SD Eibar), Rafa Navarro (NK Istra, Cro), Rafa Paez (Mar Menor CF), Jota Peleteiro (Free), Olivier Verdon (PFC Loedogorets Razgrad, Bul), Borja Sainz (Real Sociedad).

Deportivo Alavés

smaakmaker Joselu

Om de juiste schoen te vinden, moet je er eerst een paar passen. De zinsnede is niet van Joselu, maar past hem wel als gegoten. Met omzwervingen in Spanje (Celta de Vigo, Real Madrid Castilla) en Engeland (Stoke City, Newcastle United), afgewisseld met een verblijf van drie jaar in Duitsland (1899 Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Hannover 96) bleef de Spaanse spits zijn hele carrière in beweging. Sinds 2019 lijkt hij het echter naar zijn zin te hebben bij Deportivo.

Als we naar zijn statistieken in het Spaanse kampioenschap kijken, heeft Joselu zijn beste seizoen ooit achter de rug. Eindelijk zien we het volledige potentieel van de aanvaller, die ooit zelfs op de poort klopte van het grote Real Madrid van José Mourinho. Naast zijn 11 doelpunten en 3 assists wint Joselu zowat alle luchtduels: 6,9 per wedstrijd, een verbluffend cijfer.

Eén element illustreert de revival van de speler. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op 8 miljoen en is nog nooit zo hoog geweest. Op 31-jarige leeftijd is dat een zeldzaamheid.

Deportivo Alavés
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content