Heb je ooit al eens een verkeersbord gestolen? ( lacht) "Het was eerder kattenkwaad waaraan ik mij schuldig maakte. Bij een tentfuif in Weelde, op tweehonderd meter van ons huis, stond ik buiten wat te lummelen met een aantal vrienden. Een of andere kerel begon aan een verkeersbord te wringen, zo'n rond, een wit met rode rand, dat aangeeft dat je een straat niet in mag. Die gast kreeg dat niet los, ik wou laten zien dat ik sterker was. Mij lukte het wel. Waarschijnlijk had ik wel wat te veel gedronken. Even later stonden we dat bord naar elkaar te rollen toen de organisatoren van de fuif ons een beetje bang maakten door te zeggen dat ze de politie zouden bellen. Als je vijftien bent, maakt zoiets nog indruk.

"Ik was als kind altijd wel een deugniet. Mijn broertjes en mijn zus vonden mij vroeger vooral een pestkop. Als een van hen stond te douchen, draaide ik in de keuken de kraan met warm water open, waardoor zij plots ijskoud water over zich kregen. Het gegil dat dan elke keer volgde, vond ik wel geestig." ( lacht)
...

"Ik was als kind altijd wel een deugniet. Mijn broertjes en mijn zus vonden mij vroeger vooral een pestkop. Als een van hen stond te douchen, draaide ik in de keuken de kraan met warm water open, waardoor zij plots ijskoud water over zich kregen. Het gegil dat dan elke keer volgde, vond ik wel geestig." ( lacht) "De Nissan Cube, een vierkante bak die achteraan heel recht is en vooraan zo'n kleine, korte snuit heeft. Daar zit geen lijn in, geen finesse. "Auto's interesseren me niet zo, maar ooit wil ik wel heel graag eens een Mustang Fastback 1965, een prachtige wagen met een heerlijk geluid. Ik leerde die kennen dankzij een jongen die op dezelfde gang zat als ik tijdens mijn studie kinesitherapie in Leuven. Hij was een Mustangfreak. Als hij iets nieuws gezien had, was ik altijd redelijk verplicht om mee te kijken." "Absoluut. Ik ben van nature nogal rustig, maar zoiets kan me behoorlijk irriteren. Ook als mensen plastic afval uit hun raampje gooien, erger ik mij dood. Dat laat ik dan ook wel merken." "Die heb ik nog niet ontdekt." " Scarlett Johansson. Speciaal gezicht, bijzondere lippen." "Ik keek als kleine jongen ooit eens eventjes naar het programma De PinUp Club, die vijf minuutjes zijn mij wel bijgebleven." " Goh, er zijn er zo veel. De Schreeuw van Edvard Munch spreekt me wel aan. Guernica van Picasso is ook heel knap. In de middelbare school moesten we voor de lessen esthetica veel schilderijen uit het hoofd kennen, en alles wat erbij hoorde. Het was een speciale leerkracht die dat vak gaf, die maakte het wel boeiend. Bij mij bleef de interesse. Ik vind kunst interessant en mooi. Via 'Kunst in huis' lenen mijn vriendin en ik schilderijen. Dat is een overheidsproject dat onder andere hier in Hasselt loopt. Je kan op een bepaalde plaats schilderijen van amateurkunstenaars bekijken en dan kiezen welke je wil huren, voor ongeveer twaalf euro per maand. Na maximaal een halfjaar of een jaar moet je het werk terugbrengen of kopen. Momenteel houden wij het bij lenen. In onze living hangt er nu iets abstracts, het zit in een houten kader en is eigenlijk voor het overgrote deel gewoon wit. In de rechterbenedenhoek staan er allemaal figuurtjes door elkaar. Ik vind het wel leuk." "Nee, na een spannende film ging ik ervan uit dat de spoken net daar zaten. Ik was altijd jaloers op mijn beste vriend, die had een tapijtje waarop een tekening van een cowboy stond. 's Nachts schoof hij dat tapijtje altijd onder zijn bed, in de overtuiging dat die cowboy de monsters zou bestrijden. Ik vond dat goed gezien." In deze rubriek komen dit seizoen Belgische sportfiguren uit verschillende disciplines aan bod.KRISTOF DE RYCK