Wat heeft de wedstrijd van zaterdag tegen Cercle Brugge jullie geleerd over de kansen van Westerlo in de halve finales tegen hen?

Dieter Dekelver: "Wat we eigenlijk al wisten: dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Jammer is dat ik voor de eerste wedstrijd geschorst ben, maar positief is wel dat we tegen hen dit seizoen zes op zes haalden. Dus er liggen mogelijkheden, want zij waren ons zwarte beest. We wonnen de vorige seizoenen weinig of nooit tegen hen."
...

Dieter Dekelver: "Wat we eigenlijk al wisten: dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Jammer is dat ik voor de eerste wedstrijd geschorst ben, maar positief is wel dat we tegen hen dit seizoen zes op zes haalden. Dus er liggen mogelijkheden, want zij waren ons zwarte beest. We wonnen de vorige seizoenen weinig of nooit tegen hen." Je begon het seizoen op de bank, maar de eerste wedstrijd dat je in de basis kwam, tegen Cercle, scoorde je en vervolgens gebeurde hetzelfde tegen Anderlecht, Club Brugge, Genk en Lierse in de beker, waar niemand jullie nog veel kans toedichtte. Heb je zo nog wedstrijden met stip genoteerd staan? "We zijn echt wel gefocust op de beker, die staat bij ons met stip genoteerd. Na de verloren thuiswedstrijd tegen Lierse hebben we de koppen samen gestoken en zijn we blijven inpraten op elkaar. Meestal moet je één topploeg uitschakelen om in de finale te raken en dat hadden wij met Anderlecht al gedaan. Zo'n kans krijg je niet dikwijls. Het is nu of nooit, want we zitten in een periode dat de bal rolt voor ons. Alleen daarmee kunnen we ons seizoen nog goedmaken. Dat geldt ook voor Cercle, natuurlijk. Zij zijn een goed voetballende ploeg met spelers van paars-wit en Iachtchouk die een meerwaarde brengen. Wij konden dit seizoen niet altijd over honderd procent van onze mogelijkheden beschikken. Hun voorbereiding was verstoord, maar de creativiteit van spelers als Brüls of Iakovenko is nochtans belangrijk voor ons. Dan draait Westerlo beter. Ook door de komst van Ngolok, die na Nieuwjaar op het middenveld voor meer stabiliteit zorgt. Als we nu een of twee keer kunnen scoren, voelen we dat we kunnen winnen." Je ploegmaats zeggen: 'Dieter is een fenomeen.' De Roy Makaay van de Kempen werd je ook al genoemd. Je kunt je blijkbaar goed opladen voor belangrijke momenten. "Als ik tot aan de enkels van Makaay kom, is het al goed. ( lacht) Ik heb al bewezen dat ik tegen iedereen kan scoren, maar je komt natuurlijk meer in de picture als je tegen grote namen scoort. Anders is de belangstelling voor Westerlo gering. Ik probeer mij altijd honderd procent te geven. Voor sommigen werkt het verlammend, maar ik speel graag wedstrijden met veel publiek en druk, zoals tegen Genk." Zaterdag speelt Westerlo inderdaad tegen Genk. Jij gaf hen eerder weer titelkansen door te scoren tegen Anderlecht. Heb je er al bij stilgestaan dat je een rol kunt spelen in de titelstrijd door Genk die kansen nu weer te ontnemen als je tegen hen scoort en Westerlo wint? "Neen, daar heb ik nog niet aan gedacht. Straks worden de punten gehalveerd en is het verschil maar weer één punt. Wij gaan met vertrouwen naar ginder om te spelen voor de premie en om te proberen nog een plaats te stijgen, wat goed is voor de tv-gelden. Dan is Herman Wijnants ook content." DOOR RAOUL DE GROOTE'De beker staat bij ons met stip genoteerd.'