Bij de eerste twee toernooien van het Belgisch beachvolleybal kampioenschap moest Dieter Melis (23) het stellen zonder zijn nieuwe vaste teammaat Koen Baeyens. Baeyens, nog maar pas hersteld na een knie-operatie in oktober vorig jaar, moest geblesseerd afhaken. Een atroscopie bracht aan het licht dat er vocht in de geteisterde knie zat.

Je speelde nu tweemaal met de Nederlander Gijs Ronnes en dat bleek onmiddellijk te klikken.

Dieter Melis : Vervelend was wel dat we kwalificaties moesten spelen omdat we als gelegenheidsduo aantraden. Maar misschien dat we daardoor wel het nodige ritme vonden. Het samenspel vlotte in ieder geval. Misschien een verrassing, maar je mag niet vergeten dat Gijs samen met Max Backer hét topteam van Nederland vormt.

In Nederland staan ze op organisatorisch vlak…

Verder. Inderdaad. Ronnes en Backer zijn gestopt in zaal om zich volledig op het beachvolley te concentreren. Ze ambiëren, net als wij, deelname aan de Olympische Spelen in 2004. En zij worden daarin heel sterk gesteund door de federatie, die hen een vast maandloon uitbetaalt. Ik mag niet zeggen dat wij helemaal geen steun krijgen, want er werd toch voor het tweede jaar op rij een stage in Tenerife georganiseerd. Maar daar blijft het bij. Wij moeten trachten voldoende middelen bij elkaar te krijgen via sponsoring. We deden daarvoor een beroep op SEM, maar eerlijk gezegd valt dat voorlopig een beetje tegen. We hadden daar meer van verwacht.

Volgens de reglementen mag je maar twee keer met een gelegenheidspartner aantreden. Dat zou jullie wel eens voor een probleem kunnen stellen ?

Mocht Koen niet tijdig fit geraken voor de wedstrijden van dit weekend in Kortrijk, hoop ik dat de organisatie toch soepel genoeg is om me met een andere partner te laten spelen. In de eerste plaats hoop ik uiteraard dat Koen snel weer aan spelen toe is. We misten al de start van de competitie. Niet dat we daardoor alles verloren hebben, maar we planden deze periode om op elkaar ingespeeld te raken. Het zal niet makkelijk zijn om die achterstand op de andere favorieten in te halen. Vooral het duo JoosenKempenaers maakte indruk. Die stage bij Carl Henkel in LA legde hen duidelijk geen windeieren. Ook WijsmansDelanghe zal nog wel groeien. Wijsmans is een supervolleyballer in zaal, maar dat wil nog niks zeggen.

Wat is er dan zo anders ?

Je moet in feite opnieuw leren lopen. Aanvankelijk loop je ìn het zand. Je moet ertoe komen òp het zand te lopen, er als het ware over zweven.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content