Club de Voleibol Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, zo heet de club waar Dieter Verbeke (24) dit seizoen volleybalt. Na vier jaar Torhout trok hij afgelopen zomer naar de Spaanse Costa.

Waarom vertrok de grote publiekslieveling uit Torhout ?

Dieter Verbeke : Ik combineerde het volleybal altijd met mijn studies. In juni behaalde ik mijn diploma. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Er boden zich meerdere mogelijkheden aan : ik kon naar Puurs, maar van bij het begin verstigde ik mijn hoop op Spanje. Ik stuurde emails naar verscheidene ploegen en naast Tarragona toonden nog andere clubs interesse. Met Las Palmas moesten enkel nog een aantal details geregeld worden, met Tarragona was alles al rond. Ik wou niet het risico nemen dat de transfer nog zou afspringen en tekende bij Tarragona. Ik testte hier bovendien in april en de ploeg stond mij onmiddellijk aan.

Als je het louter sportief gaat bekijken, was Las Palmas misschien wel een betere optie. Het staat tweede na acht speeldagen, Tarragona tiende.

Inderdaad, op sportief vlak valt het hier een beetje tegen. Toen ik hier testte beschikte de ploeg met Saucedo nog over een heel sterke opposite. Het clubbestuur verzekerde me dat hij zou blijven, maar toch vertrok hij naar Nice.

Wat voor club is Tarragona ?

Twee jaar geleden eindigde het als vierde en vorig seizoen speelde het bijgevolg Europees. In de eigen competitie speelde Tarragona een barslecht seizoen, maar het bestuur vertelde mij dat de club opnieuw naar de vierde, vijfde plaats wil mikken. Dat lijkt voorlopig niet te lukken. Het frustrerende is dat we elke keer goed meespelen. Het is telkens kantje boordje, maar we maken altijd net iets meer fouten dan de tegenstander. We zijn een behoorlijk jonge ploeg, met naast mezelf nog één international, een Macedoniër. Ook onze coach, Bogoevski, komt uit Macedonië. Alejandro Vadnov speelde vroeger nog voor Spanje, maar hij trok zich terug uit het volleybal en probeert dit seizoen bij ons de draad weer op te pikken.

Hoe sterk is de Spaanse competitie in vergelijking met de Belgische ?

De Spaanse is een stuk zwakker. De topploegen kunnen niet mee met de top in België. Anderzijds moet de eerste hier echt wel vechten om te kunnen winnen van de laatste.

Hoe verloopt de aanpassing naast het veld ?

Uitstekend. Mijn vriendin spreekt perfect Spaans en ikzelf begrijp het ook steeds beter. En het weer is hier schitterend ! Dat neemt niet weg dat ik volgend jaar nog een stapje hoger wil zetten, in Spanje of elders.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content