Je had een moeilijke jeugd, is het niet ?

Mijn vader is overleden toen ik 12 jaar was. Het is van hem dat ik mijn passie voor het voetbal heb geërfd. Het is ook voor hem dat ik ben blijven vechten om mijn droom waar te maken en profvoetballer te worden. Mijn moeder heeft alleen moeten instaan voor de opvoeding van haar drie zonen. Mijn broers zijn politieman en veiligheidsagent geworden. Eigenlijk bewaken zij ook een aantal dingen, net zoals ik het doel bewaak.

Begrijp je dat supporters veeleisend zijn ?

Natuurlijk. Ik heb als betongieter in de bouw gewerkt en moest elke dag om 6u30 beginnen. Ik brak stenen, vulde emmers die ik dan in container goot. Mijn handen stonden op het einde van de dag vol blaren. Door veel overuren te kloppen, verdiende ik iets meer dan duizend euro per maand. In vergelijking daarmee hebben wij toch een prachtig leven. Ik besef maar al te goed hoe hard de mensen moeten werken om een abonnement te kunnen betalen.

Hoe heb je Vanessa leren kennen ?

Drie jaar geleden op een feestje. Gemeenschappelijke vrienden hebben ons aan elkaar voorgesteld.

Jullie zijn hier nog niet zo lang geleden ingetrokken ?

Dat klopt. We wonen hier nu vier maanden. We hebben nog wel wat werk, want de vorige huurders hebben niets onderhouden. Ze hadden trouwens de huur ook niet betaald. De eigenaar was in het begin nogal ongerust. Ik heb hem een foto moeten sturen waarop ik stond als doelman van Standard. Pas dan vertrouwde hij het.

Wat doe je in je vrije tijd ?

Een filmpje meepikken en een beetje shoppen met Vanessa. We gaan vaak naar Maastricht. Zowel voor de sfeer, die helemaal anders is dan hier, als voor het winkelen. Voorts volg ik het voetbal op televisie en leggen we een kaartje. Ze hebben mij bij Mechelen een spel geleerd, dat ik nu met Vanessa speel, maar zij wint vaker dan ik.

Heb je een bepaalde passie ?

Muziek en dansen. In de wagen staat de radio altijd aan. Maar dat is even goed om naar muziek te luisteren als om de resultaten van de wedstrijden te kennen. Ik zing ook zelf graag een deuntje. Bij Mechelen luisteren we naar muziek uit alle hoeken van de wereld, behalve uit Wallonië. Als er eens een feestje is, ben ik niet iemand die de hele avond aan de toog blijft plakken. Mij kan je op de dansvloer vinden. Maar dat wil niet zeggen dat we vaak uitgaan. Sinds nieuwjaar zijn we nog maar een keer weg geweest.

Heb je een ideale vakantiebestemming ?

Ik wil graag zo ver mogelijk weg. Vorige zomer zijn we naar Turkije geweest. Vanessa houdt van de warmte, en in Bodrum, het Turkse Saint-Tropez, werd ze op haar wenken bediend, want het was er 35 graden. Twee jaar geleden zijn we met Kerstmis naar Eurodisney geweest. Dat vond ik ook machtig.

Als je thuiskomt, trek je dan een streep onder het voetbal ?

Veel spelers kunnen dat, maar ik niet. ( Vanessa : “Zelfs de zondag neemt hij me altijd wel ergens mee naar een wedstrijd. Het is zogezegd maar voor tien minuutjes, maar we blijven tot het einde”). Aangezien ik in provinciale gespeeld heb, zoek ik graag mijn vrienden van toen op. Een echte voetballiefhebber houdt van alle wedstrijden.

Vertel ons eens iets over Vanessa

Ze weet over alles mee te praten en ze is supervriendelijk. Ze wil eigenlijk dat ik me minder laat doen, maar ik wil er vooral voor zorgen dat ze tevreden is. Het is op haar vraag dat ik mijn haar heb laten groeien. Maar op de duur was dat hinderlijk en de trainer zei me dat hij vond dat ik op moeder Teresa geleek.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content