Dinamo Kiev

© getty

TACTIEK

Hij is al 76, dus veranderen zal Mircea Lucescu niet meer. De iconische coach van Sjachtar Donetsk (2004-2016) zit sinds vorige zomer opnieuw in de dug-outs van de Oekraïense Premjer Liga. Maar het is niet omdat hij nu bij een andere club zit dat hij ook van strategie gaat veranderen. Hij is trouw aan zijn viermansverdediging, zoals hij dat eerder in zijn carrière ook was bij onder meer Galatasaray, Besiktas, Dinamo Boekarest of Rapid Boekarest.

De titel van Oekraïens landskampioen is na vier jaar Donetsk weer naar de hoofdstad verhuisd. Dat is voor een groot stuk te danken aan de ijzeren vuist van Lucescu, een man die weet wat hij wil en die in Oekraïne alles gedaan krijgt. Ondanks rode boekhoudcijfers en een toch al prima competitiestart kreeg Lucescu van zijn bestuur een bedrag van 6 miljoen euro cadeau om aan het eind van de transferperiode Vitinho binnen te halen. Die 22-jarige Braziliaan zou aan de zijde van Viktor Tsihankov Dynamo zijn oude luister moeten teruggeven in de Champions League. We zijn benieuwd.

SMAAKMAKER Viktor Tsihankov

De 23-jarige rechtsbuiten maakt al enkele seizoen deel uit van de A-kern van de club uit de Oekraïense hoofdstad. Het overgrote deel van zijn opleiding kreeg hij bij Dinamo Kiev, waar hij in 2016 de stap zette naar het eerste elftal.

Na vier jaar op rij Sjachtar Donetsk was het vorig seizoen nog eens de beurt aan Dinamo om de landstitel te pakken. Met 12 doelpunten en 8 assists in 20 wedstrijden had Tsihankov daarin een flink aandeel.

Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content