Na de eenvoudige uitschakeling van het Bosnische OK Kakanj begint Knack Roeselare vandaag in Schiervelde aan zijn eerste echte Europese opdracht van het jaar tegen Mlados Zagreb. Een ploeg met een zekere traditie, weet coach Dominique Baeyens.

Wat weet je van de Kroaten ?

Dominique Baeyens : Voor ik de video bekeek, had ik enkel de spelerslijst. Daaruit kon ik opmaken dat het een heel jonge ploeg is. Maar ik herinner mij dat we met Zellik ook tegen een erg jong Zagreb – de lichting met Jakovcevic en Antunovic – speelden en het helemaal niet onder de markt hadden. De video leerde me dat het huidige Zagreb opnieuw heel wat talent heeft. De goede jeugdwerking van destijds is blijkbaar intact gebleven. Het is vooral een enorm atletische ploeg. De kleinste speler is nog de opposite, die 1,95 m meet. Het zal erop aankomen de ploeg onder druk te zetten en ervoor te zorgen dat die jonge bende niet boven zichzelf uitgroeit.

De grootste tegenstand wordt verwacht van Castello da Maia.

De topploegen in Portugal kunnen aardig wat volleyballen. Dat bewezen ze in het verleden al, met onder meer de zege in de Top Teams Cup van Espinho vorig jaar. Maar net als hier is het probleem in Portugal dat de kloof tussen de top en de andere ploegen heel groot is. Omdat Castello da Maia in deze periode geen topper moest afwerken, besloten we dan ook om niet naar ginder te gaan om ze te scouten. Het heeft bijvoorbeeld ook weinig zin om Roeselare-Marke te bekijken om de sterkte van Roeselare te bepalen. Vanavond is er wel iemand in Budva om daar onze twee volgende tegenstanders aan het werk te zien in een wedstrijd waarin beide ploegen voluit moeten gaan.

De Final Four halen, werd vooraf als een belangrijke doelstelling naar voor geschoven. Voor een aantal mensen zijn jullie zelfs de grote favoriet om de Top Teams Cup binnen te halen. Hoe zie jij dat ?

Ik weet ook dat er geen Italiaanse, Griekse of Franse ploegen deelnemen aan de Top Teams Cup, maar het is een beetje simplistisch om te zeggen dat de rode loper opengerold ligt tot in de finale.

De blessuregolf bij Knack lijkt net op tijd overgewaaid ?

Dat hopen we alvast. Toch blijft Schalk een twijfelgeval met het oog op de rest van de competitie. Hij speelt momenteel mee, maar volgt een heel beperkt trainingsregime. De medische staf bekijkt of een operatie zich opdringt. De vraag is ook wat de mogelijkheden zijn zonder operatie : kunnen we hem met een grote kans op slagen op een degelijk niveau houden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content