De jonge Belgische international Doum Lauwers vertrok vorig seizoen naar het Franse Le Mans. Het werd een successtory want zijn team sneuvelde pas in de halve finales van de Franse play-offs.

Desondanks zou je contract bij Le Mans toch niet verlengd worden ?

Doum Lauwers : Dat is een verhaal dat ik even wil rechtzetten. Het probleem is dat ze mij eerder als tweede spelverdeler gaan gebruiken en dat zie ik absoluut niet zitten. Want dat zou betekenen dat ik maar vijf minuten per wedstrijd krijg, terwijl ik dit seizoen bijna dertig minuten per match kreeg. Dus zei ik hen te wachten, zodat ik eerst rustig andere voorstellen kan onderzoeken. Maar als ik wil, kan ik daar morgen tekenen.

Waren ze bij Le Mans dan niet tevreden over je prestaties op de 2-positie ?

Toch wel. Alleen zijn hun ambities verlegd, volgend jaar willen ze de Euroliga halen. Daarom verkiezen ze een grotere shooting guard, want ikzelf ben nogal klein van gestalte.

Je hebt meegetraind met Telindus Oostende. Moeten we daar iets achter zoeken ?

Neen. Ik heb twee keer met Oostende meegetraind om de conditie te onderhouden. Zij hebben mij geen enkel voorstel gedaan, maar ik ben dan ook niet hun eerste keuze ( Oostende lonkt eerder naar Holden of Jaumin, nvdr). Het zou mij niet storen om terug voor Oostende te spelen, maar momenteel is daar geen sprake van.

Wie zijn dan wel de gegadigden ?

Ik ben heel dicht bij een akkoord met Sevilla geweest, maar die kozen uiteindelijk voor een Engelsman. Vorige week ben ik dan met mijn manager naar Griekenland afgereisd om er met Olympiakos te onderhandelen. We zijn eigenlijk één dag te laat vertrokken, want Olympiakos had al een jonge Turk aangeworven. Spijtig, want ze zochten met het oog op de toekomst een jonge gast voor de guardpositie. Bedoeling was een contract voor vier jaar te tekenen, waarbij ze me het eerste jaar zouden uitlenen aan Patras, een ambitieuze tweedeklasser.

Waar gaat je voorkeur naar uit ?

Momenteel onderhandel ik met Patras. Als het van mij alleen zou afhangen, teken ik onmiddellijk. Het is een ploeg die vijfentwintig jaar op het hoogste niveau speelde en nu meteen wil terugkeren naar de Griekse eredivisie. Ik ben vorige week al gaan meetrainen en zag dat het niveau er zeer hoog ligt. Fysiek staan ze enorm sterk, échte monsters. Griekenland staat me aan, ik hoop zo snel mogelijk een akkoord te bereiken met Patras. Het is nu belangrijker van veel speelminuten te krijgen dan op de bank te zitten bij een topploeg.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content