Barcelona zet de puntjes op de i.

Eén week voor de start van de competitie maakte FC Barcelona iedereen duidelijk dat het er weer klaar voor is. De manier waarop de blaugrana in de terugwedstrijd van de supercup een 3-1 achterstand tegen FC Sevilla – opgelopen nadat ze in de heenwedstrijd met een veredeld B-elftal aantraden – wegwisten, liet aan duidelijkheid niets te wensen over en maakte veel indruk. De acht spelers van Barcelona die mee de wereldbeker veroverden voor Spanje, toonden dat de batterijen na een korte vakantie weer opgeladen zijn. Datzelfde geldt ook voor LionelMessi, die nog maar eens een hattrick scoorde, de zevende al sinds hij voor Barça speelt. “We brachten leuk combinatievoetbal en raken stilaan weer op dreef”, bleef de Argentijn bescheiden. In de eerste helft zette AbdoulayKonko met een owngoal Barcelona op de goede weg. Daarna was het allemaal éénrichtingsvoetbal.

AntonioAlvarez, de coach van Sevilla, die LuisFabiano op de bank liet en FrédéricKanouté zelfs niet in de kern opnam, had geen moeite om zijn meerdere te erkennen. “We wilden de landskampioen wel het vuur aan de schenen leggen, maar slaagden daar niet in. Ze waren gewoon te sterk.”

DavidVilla maakte vanaf de 59e minuut zijn debuut voor de eigen fans en kreeg een enorme ovatie. “Het was een gedroomd debuut, met een 4-0-overwinning en voetbal waar de fans duimen en vingers konden bij aflikken. Ik was heel blij met het applaus van de supporters toen ik op het veld kwam. Zo gaven ze aan dat ze me aanvaard hebben. Op het veld heb ik ook geen aanpassingsproblemen gehad. Logisch ook, want ik ken zowat alle jongens van bij de nationale ploeg. Ongeacht waar Pep Guardiola me wil uitspelen, ik zal me er zeker goed bij voelen.”

Voor Barcelona was het alvast de negende zege in de supercup, maar daarmee is de honger nog niet gestild. Meer dan ooit belooft de Spaanse competitie weer een onderonsje te zullen worden tussen Barcelona en Real, zodat de andere teams in het beste geval om de derde plaats kunnen strijden.

Mesut Özil, de 21-jarige Duitse middenvelder van Werder Bremen, tekende voor vijf jaar bij Real Madrid. Volgens de Spaanse media zou Real 15 tot 20 miljoen euro voor hem hebben betaald.

José Mourinho zou niet langer van Romelu Lukaku dromen, maar wel van Edin Dzeko, de Bosnische spits van Wolfsburg, die ooit de Rode Duivels zoveel pijn deed. De Portugese coach, die er absoluut nog een nummer 9 bij wil om zijn kern te vervolledigen, zou ook belangstelling hebben voor Emmanuel Adebayor, de Togolese spits van Manchester City. Er zou voor hem vanwege Real zelfs een bod in de maak zijn van 24 miljoen euro.

Sergio Ramos (24), die als rechtsachter nu concurrentie krijgt van de van Chelsea overgekomen Ricardo Carvalho, zou mogelijk de omgekeerde weg kunnen volgen. Het gerucht gaat dat Chelsea liefst 40 miljoen euro voor hem veil zou hebben, evenals een jaarloon van 10 miljoen euro.

Hércules mag ondanks de verdenking van corruptie en de klacht die is neergelegd door Cadiz, wel degelijk aantreden in de Liga. Het bevoegde comité dat zich over het dossier moest uitspreken, besliste immers unaniem om de zaak te klasseren.

Asier Del Horno, de 29-jarige linksback van Valencia die voordien voor Chelsea en de Spaanse nationale ploeg speelde maar zijn carrière zag afgeremd door een zware blessure, zal dit seizoen worden uitgeleend aan Levante. Ook Nacho Gonzalez(28), de Uruguayaanse middenvelder van Valencia, gaat op huurbasis voor Levante voetballen.

Sergio Garcia (27), de spits van Betis, tekende bij Espanyol.

Knut Olav Rindaroy (25), een Noorse linksachter van Molde, bereikte een principieel akkoord met Deportivo. Hij zou er de naar Atlético Madrid vertrokken Braziliaan Filipe Luis komen vervangen. Het akkoord geldt voor één seizoen met optie op een verlenging.

Eduardo Salvio, de 20-jarige Argentijnse spits die in de loop van afgelopen seizoen overstapte van CA Lanús naar Atlético Madrid, wordt nu door die club uitgeleend aan Benfica.

Nelson Valdez, de 26-jarige Paraguayaanse spits die bij Borussia Dortmund niet meer welkom was op training, stapt voor een transfersom van 4 miljoen euro over naar de kersverse Spaanse eersteklasser Hércules.

DANIEL DEVOS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content