Dusan Vlahovic – CLUB: AC Fiorentina

© NurPhoto via Getty Images

De 21-jarige Servische aanvaller was goed voor een hattrick tegen Benevento, maar schreef ook geschiedenis.

Een eenvoudige 4-1-zege boekten de ploegmaats van Franck Ribéry, waarbij de 37-jarige Franse ex-international een kwartier voor het einde zelf goed was voor een assist aan landgenoot Valentin Eysseric. Maar dat verbleekte bij de prestatie van Dusan Vlahovic, die voor rust al met een hattrick had toegeslagen. De 21-jarige Servische spits is daarmee de vierde millenniumprofvoetballer (geboren na 1 januari 2000) die al meer dan tien keer scoorde in één van de vijf Europese topcompetities. Hij zit momenteel aan twaalf treffers en één assist in 26 Serie A-duels. Hij volgt in de voetsporen van internationale toppers als Erling Haaland (19 goals, Borussia Dortmund), Moise Kean (11, PSG) en Amine Gouiri (11, OGC Nice).

AC Milan en AS Roma worden genoemd als mogelijke bestemming.

Hoewel La Viola een seizoen draait in de grijze middenmoot van de Italiaanse competitie, ontwikkelt Dusan Vlahovic zich wel uitstekend. De centrumaanvaller van 1,90 meter werd door AC Fiorentina in juli 2018 voor 1,95 miljoen euro overgenomen van Partizan. Daar kreeg Vlahovic als vijftienjarige zijn eerste profcontract en debuteerde hij amper een paar maanden later als jongste ooit in de clubgeschiedenis. In Firenze tekende hij tot 2023, met een jaarloon van 400.000 euro.

Zijn debuutseizoen verliep relatief anoniem, maar de afgelopen maanden toonde Vlahovic zich nadrukkelijker. Twee goals tegen Cagliari, treffers tegen Inter en Napoli, maar ook twee doelpunten tegen Sampdoria maken dat AC Milan en AS Roma worden genoemd als mogelijke bestemming. Maar La Gazzetta dello Sport is er quasi zeker van dat Vlahovic bij Fiorentina blijft. Zaakwaarnemer Darko Ristic spreekt met de clubleiding over een contractopwaardering, tot 1,2 miljoen euro netto plus extra bonussen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content