CERCLE BRUGGE : ziet zijn spits Kristof Arijs naar tweedeklasser Beringen Heusden-Zolder vertrekken. Mohammed Berthé legde een bevredigende test af in China. Twee spelers van Blackburn, Paul Weaver en Jérôme Watt, blijven definitief bij de A-kern. De aangekondigde derde speler van Blackburn komt niet.CLUB BRUGGE : Nastja Ceh liep een contractuur aan de adductoren op en moest verstek geven tegen Lierse. Door de Europese kalender werden enkele wedstrijddata gewijzigd. Zo zal de derby Club-Cercle op zondagavond (20u.) 19 september plaatsvinden en Club-Genk op zondagavond (20u.) 3 oktober.Het gesprek dat STVV en Michaël Goossens zondagavond hadden, moest begin deze week uitmonden in een transfer die het Truiense scoringsprobleem zou gaan oplossen. In vier wedstrijden maakte de ploeg van Marc Wilmots één doelpunt. “We scoren te weinig. Ons probleem is dat onze eerste kans er telkens niet ingaat”, zei de trainer na de thuisnederlaag tegen Beveren, waarin hij “drie echt mooie kansen” meende te hebben gezien. In negentig minuten plaatsten zijn spelers één bal tussen de Beverense palen : Papy Kimoto zag zijn schot door Barry Copa tegen de lat geduwd worden.

Samuel Ipoua, de man die de voorbije weken node werd gemist en van wie veel werd verwacht, bakte er zondag niets van. Wilmots : “Hij was drie weken out met een scheurtje in de lies. Hij heeft nu één week getraind, maar mist ritme. Dat komt alleen met het spelen van wedstrijden.” Dat Ipoua meteen in de basis stond, voorspelt weinig goeds voor Merlin M’Piana en Guy Mamoun, twee aanvallers die steevast niet verder geraken dan de bank. Wilmots : “Wat zij in hun invalbeurt lieten zien vandaag, was niet genoeg.” De blessure van Stiven Rivic en de onmondigheid van de ijverige Benjamin De Ceulaer versterkten de belangstelling voor Goossens, net als Wilmots ex-Standard en ex-Schalke 04. Met grootse prestaties speelt die zich al enkele jaren niet meer in de kijker, zodat zeker niet iedereen op Staaien een goed oog had in zijn komst. Wegens geen transferbudget meer bij STVV hing alles af van de financiële toegevingen van de speler en zijn Oostenrijkse club Graz. Of Goossens’ komst de erkenning inhoudt dat het transferbeleid heeft gefaald, wilde niemand gezegd hebben. “Die conclusie laten we aan de pers”, klonk het ontwijkend. (JH)

JH

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content