Adres: Bredestraat z/n 20, 9000 Aalst

Tel.: 053 70 16 96

Website: eendracht-aalst.be

E-mail: secretariaat@eendracht.aalst.be

Twitter: eendrachtaalst

Facebook: Eendracht Aalst

Voorzitter: Frank De Roose

Secretaris: Marc Torsin

Stadion: Pierre Cornelisstadion

Capaciteit: 6294 plaatsen

Sponsor(s): Willems Veranda’s, Derowood, Glashandel De Smaele, Plastiek Hofstade, de Ras Group

Budget: niet meegedeeld

STERKTES EN ZWAKTES

Eendracht Aalst raakte met slechts veel moeite aan een licentie voor tweede klasse. In eerste aanleg kreeg het er geen van de voetbalbond. In beroep kreeg het ook van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) geen licentie. Daarop stapte Aalst naar de burgerrechtbank. In kort geding oordeelde de rechtbank in Dendermonde dat de voetbalbond wél een licentie aan Aalst moest geven. Door al die perikelen raakte Aalst wel een deel van zijn spelersgroep kwijt. Acht basisspelers van vorig jaar sloegen elders in tweede klasse hun tenten op, voorlopig werden zij vervangen door spelers uit de eigen jeugd. De zoektocht naar versterking is nu begonnen, alleen zijn de middelen beperkt. De schuldafbouw van de ploeg is prioritair. De zwakte van de ploeg is dan ook de gebrekkige financiële slagkracht, en het gebrek aan ervaring van de jongeren.

VEDETTE

Veel vedetten telt Eendracht Aalst niet. Tenzij misschien Kevin Van Den Noortgaete (29), al bij de club sinds 2009, naar Aalsterse normen een eeuwigheid. Doelman, man van de streek, ook werkzaam in de buurt, een ervaren rat, die de jonkies wegwijs moet maken. Werd als 14-jarige door Club Brugge in Aalst weggehaald. Kreeg bij de West-Vlamingen zijn opleiding en verhuisde vervolgens naar Anderlecht, waar hij een tijdje vierde doelman was. Zat er in de A-kern en speelde zelfs een wedstrijd met het A-elftal, tegen Hertha Berlijn. Ging daarna voetballen bij Sint-Niklaas en Temse.

TRAINER

Als de ploeg jong is, moet er een ervaren stuurman zijn. In november tekende Regi Van Acker na een goeie start bij Eendracht Aalst bij voor twee seizoenen. Ondanks de licentieperikelen bleef hij de club trouw. Van Acker coachte ooit Kortrijk, Antwerp en Lierse en was ook een tijdje actief bij Bregenz in Oostenrijk.

AMBITIE

Beperkt, gezien de afbouw van de schuld die prioritair is. Het negatieve eigen vermogen moet kleiner worden, en veel werk gaat momenteel naar de ombouw van vzw naar cvba. Op die manier moet de weg worden vrijgemaakt voor (lokale) investeerders. Sportief staat het behoud voorop.

IN

Niels Martin (Bornem), Steve Bael (Eendracht Zele)

OUT

Donjet Shkodra (SK Deinze), Kevin Janssens (Dessel Sport), Mike Smet (KFCO Beerschot), Tjendo De Cuyper (KVV Coxyde), Ratko Vansimpson (KFCO Beerschot), Wesley Van Belle (Cercle Brugge), Gianni De Neve (SK Deinze), Elis Koulibaly en Youri Lapage (terug naar Anderlecht), Arnaud De Greef (FC Dordrecht, NED)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content