De twee belangrijkste clubs in de sportzak van een golfer zijn de driver en de putter. De ene om ver te slaan, de andere om het af te maken. In deze editie van

SportPlus nemen we de recentste ontwikkelingen bij de drivers onder de loep en focussen we op een nieuwe hype: de long putter.

DE DRIVERS

TaylorMade R11

Zonder twijfel de meest innovatieve driver op de markt. De golfspeler kan de loft – de hellingsgraad van het raakvlak – van de club afstellen en zelfs het gewicht van de kop bepalen. Maar liefst 48 verschillende combinaties zijn mogelijk om de baan en de draaisnelheid van het balletje te beïnvloeden. Het opmerkelijkste daarbij is dat de club ondanks deze fantasietjes eenvoudig te hanteren blijft. Een technologie die zich aanpast aan alle mogelijk swingbewegingen. Ook qua look onderscheidt de R11 zich van de rest, daarvoor zorgen de witte kroon en het zwarte raakvlak.

Prijs: 449 euro

Titleist 910 D2

Nog een driver met regelbare opties. Zestien mogelijkheden om de grip en de loft van de club te optimaliseren. Met als

resultaat een stevige en krachtig afgezwaaide bal die zich leent tot nieuwe curves. De voorkant van de club is zo

ontworpen dat die maximale afstanden neerzet en ook een bepaalde foutmarge inbouwt bij slecht geraakte ballen.

Deze driver Titleist 910 bestaat in twee versies (D2 en D3), maar blijft in beide versies trouw aan de sobere

stijl die dit merk zo typeert.

Prijs: 399 euro

Nike VR Pro

De golfers die meedraaien op een hoog niveau weten dat een subtiele aanpassing kan volstaan om een slag succesvoller te maken. De nieuwe Nike VR Pro stelt zich als doel om de snelheid van de swing en het effect van de bal te verfijnen. Een van de middeltjes die dat moet verbeteren, is de regelbare hosel (het streepje dat het ideale raakpunt aanduidt) op de kop van de driver. De in 32 posities verstelbare hosel zal topspelers zeker niet onverschillig laten. Onder meer

Tiger Woods hoopt met deze Nike VR Pro zijn carrière weer nieuw

leven in te blazen.

Prijs: 399 euro

Callaway Diablo Octane Black

Dankzij de Forged Composite-technologie lijkt het bekende golfmerk Callaway een nieuwe bladzijde geschreven te hebben in de constante zoektocht naar een perfecte lange bal. Callaway vond het niet nodig om te investeren in duizend en een verstelbare functies op de kop van de club. Zeker niet als die raken aan het basisconcept van kracht, tolerantie en controle over het zwaartepunt. De Forged Composite, een ultralicht en ultrastevig materiaal, verbetert de snelheid van de bal en betekent wellicht het einde van de drivers in titanium.

Prijs: 299 euro

DOOR PHILIPPE DANLOYE & MATTHIAS STOCKMANS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content