Pierre Bilic

Jan Koller vond zijn vertrouwen terug.

Met zijn vijftigste goal voor de Tsjechische nationale ploeg maakte Jan Koller een einde aan zijn dipje. Hij drukt daarmee definitief het gerucht de kop in dat hij bij Monaco wil vertrekken. De sympathieke dubbele meter schitterde na zijn Belgische avonturen ook bij Borussia Dortmund, maar leek niet gemaakt voor het Franse voetbal.

Dat AS Monaco sinds begin dit seizoen wordt getraind door Ricardo leek de zaken niet te vergemakkelijken. “Dat hij op de bank belandde en zijn twijfels uitte over zijn toekomst bij ons, betekent niet dat ik niet meer op hem reken”, verklaarde de Braziliaan. “Uit het gesprek dat ik met hem voerde, bleek dat hij nog altijd gemotiveerd is en niet bang is om de concurrentie aan te gaan met Frédéric Piquionne en Serge Gakpe, die op dit moment van mij een basisplaats krijgen. Gezien het grote aantal wedstrijden op ons programma weet hij dat er hoe dan ook speelkansen zullen komen.”

De gewezen Gouden Schoen liet ondertussen weten dat hij zijn contract tot het einde van dit seizoen wil uitdienen. Fulham, dat aan hem dacht als vervanger voor de geblesseerde Brian McBride, drong dan ook niet langer aan. Op zijn 34ste kan Koller hoe dan ook de cijfers wat relativeren. Vorig jaar waren die al bij al matig : hij speelde in competitie 32 wedstrijden, waarvan 26 als titularis. In 2427 minuten scoorde hij acht keer en kreeg hij drie gele kaarten. Voor de beker speelde hij in één duel 45 minuten en kreeg hij één keer geel en in de Ligabeker speelde hij twee wedstrijden waarvan één als titularis in totaal 56 minuten. Met zijn 8 competitiegoals (6 op verplaatsing, 2 thuis, 4 met het hoofd en 4 met de rechtervoet) bracht hij niet echt wat van hem was verwacht, maar hij werd toch clubtopscorer. Veel kan ook verklaard worden door het feit dat hij in het begin van het seizoen vaak was geblesseerd en weinig goede voorzetten kreeg. Naarmate het seizoen vorderde, verliep de samenwerking met Piquionne, Jérémy Menez en Camel Meriem almaar beter.

Mickaël Landreau meent dat Frankrijk vorige zaterdag een erg goede zaak deed door in Italië gelijk te spelen, waarbij bondscoach Raymond Domenech vanuit de tribune geschorst moest toekijken. “Maar we moeten tegen Schotland natuurlijk op ons elan doorgaan en de drie punten pakken”, voegde de nieuwe doelman van de nationale ploeg eraan toe.

Salomon Kalou is alweer vertrokken bij RC Lens. Hij bleef er al bij al maar veertig dagen. Voortaan zal hij de kleuren van Al-Jazira verdedigen, uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Juan Pablo Pino, de aanvallende middenvelder van Monaco, kampt met een depressie. Hij voelt zich allesbehalve in zijn sas. De club probeert nu vrienden voor hem te vinden om zijn leven aangenamer te maken.

Frank Leboeuf, de vroegere centrale verdediger van de nationale ploeg, verhuisde naar Hollywood. Hij speelt er voetbal met vrienden, neemt deel aan televisiedebatten en hoopt een nieuwe club te kunnen lanceren in de MLS. Naar eigen zeggen gaat het om een zeer grootschalig project waarmee een budget gemoeid is van 300 tot 400 miljoen dollar. Hij werkt eraan met twee zakenpartners, een Amerikaan en een Belg.

Rai besliste om een punt te zetten achter zijn opdracht als scout voor PSG in Latijns-Amerika. Na interne kritiek houdt hij het na anderhalf jaar voor bekeken. Ceara, de rechtsback die werd overgenomen van Porto Alegre, is aangebracht door Valdo.

Raymond Domenech en TF1 hebben de strijdbijl begraven. Hun conflict dateert al van mei 2006 toen de bondscoach zijn selectie voor het WK in Duitsland op een nogal folkloristische manier bekendmaakte.

PIERRE BILIC

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content