Wat zijn je toekomstplannen ?

Goh, trouwen hoeft voor ons niet per se, maar we willen wel graag een kindje. We zijn tevreden met wat we hebben. We hebben ons eigen huis en we zijn gelukkig zoals het nu loopt. Vroeger had je meer rechten wanneer je getrouwd was, zeker wanneer er kinderen waren, maar nu is dat toch al veranderd. Ook voor samenwonenden kun je goede regelingen treffen. Wij zijn gelukkig en hoeven onze liefde niet per se op papier te hebben. Dat zal onze relatie niet veranderen. Misschien denken we daar anders over als er een kindje zal zijn, maar dat zien we dan wel.

Willen jullie een groot gezin ?

Dat weten we eigenlijk nog niet. De toekomst zal dat uitwijzen. We hebben altijd gezegd : één is geen, maar we zien wel wat komt. Mario vindt het supergezellig om een tafel te hebben met vier of vijf kleine gasten aan, maar je moet er ook plaats voor hebben en het allemaal rond krijgen hé.

Hoe beleef je zijn beroep ?

In het begin was het toch wel wennen. Het weekend staat altijd volledig in het teken van het voetbal, hé. Vrijdagavond blijven wij rustig thuis en kijken wij een filmpje of zo, zaterdag is het dan wedstrijd en probeer ik Mario zoveel mogelijk met rust te laten. Ik ga dan meestal samen met mijn zus en mijn moeder boodschappen doen. ’s Avonds ga ik dan mee naar de wedstrijd kijken. Ik hou gelukkig zelf ook van voetbal. Dat Mario voetbalt, heeft voor- en nadelen, net als elk ander beroep. In het begin wou ik trouwens geen relatie met een voetballer. Vooral door de verhalen die de ronde deden over het voetbalwereldje… Mario heeft dus wel moeite moeten doen voor mij (lacht). Hij heeft me uiteindelijk ingepalmd met een boeket rozen. Maar ik heb nog geen spijt gehad van mijn keuze, hoor (lacht).

Hobby’s ?

Ik ga regelmatig fitnessen samen met twee collega’s, en sinds een jaar doe ik ook aan bloemschikken samen met mijn nicht en mijn tante. Verder houden wij ervan om eens samen naar de cinema te gaan of gezellig te gaan eten. En fietsen, dat doen we ook graag. We hebben daar de gelegenheid toe, want we wonen vlakbij de bossen en er zijn veel prachtige fietsroutes in de buurt. En dan winkelen, hé… (lacht). Meestal maken we daar dan een dagje van. Kleding en uiterlijk is wel belangrijk voor mij. Ik probeer me alleszins te verzorgen. Pas op, ik zou nooit zo ver gaan om iets aan mijn lichaam te laten veranderen, hoor. Ik ben daar zeker niet zo fanatiek mee bezig. Er goed uitzien is meer dan oké. Mario heeft dat trouwens ook wel een beetje. Hij ziet er net als ik graag goed uit. Sinds maart heeft hij blokjes op zijn tanden, maar dat is vooral omdat zijn beet niet goed was en hij daar later problemen door kon krijgen. In augustus is hij er alweer vanaf. Voor mij blijft het innerlijke en de uitstraling nog altijd het allerbelangrijkste.

Je werkt zelf ook ?

Ja. Ik ben sales administrator. Dat houdt vooral veel contact met klanten in. Het is een voltijdse job en ik voel me daar prima bij. Ik ben niet iemand die constant thuis zou kunnen zitten.

Wat zijn Mario zijn kwaliteiten en gebreken ?

(Lacht.) Ik zal maar met de kwaliteiten beginnen zeker ? Ik mag hem vragen wat ik wil, hij zal altijd doen wat hij kan. Hij staat altijd voor iedereen klaar en kan moeilijk neen zeggen. Hij is ook enorm lief. Verder kan hij soms hevig kwaad worden, maar vijf minuten later is hij dat al vergeten. Daar moest ik in het begin wel aan wennen, want ik kom uit een gezin waar nooit geroepen wordt en waar alles opgelost wordt door te praten. Mario zit anders in elkaar. Dat is dat extreme waar hij het over had. Mario heeft soms een grote mond, maar heeft een heel klein hartje. Hij is enorm impulsief en zegt daardoor soms dingen waarvan hij nadien spijt heeft en wou dat hij ze kon terugnemen.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content