Empoli FC

© Getty Images

Trainer – Aurelio Andreazzoli, 05/11/1953

? Tot 2017 was Andreazzoli vooral actief als assistent-trainer. Hij was de rechterhand van onder meer Luciano Spalletti en Luis Enrique.

? In 2013 was hij even interim-coach van AS Roma. Bij Empoli FC werd hij in 2017 voor het eerst echt hoofdtrainer.

? In het seizoen 2018/2019 werd hij bij Empoli ontslagen en enkele maanden later terug aangenomen. Hij wist de degradatie niet te ontlopen.

Transfers

In

Simone Canestrelli (UC Albinoleffe), Giovanni Crociata (Crotone), Riccardo Fiamozzi (Lecce), Nicolas Haas (Atalanta), Riccardo Marchizza (Sassuolo), Peter Stojanovic (Dinamo Zagreb, Cro), Guglielmo Vicario (Cagliari).

Leonardo Mancuso
Leonardo Mancuso© Maurizio Borsari/AFLO

OUT

Andrea Adamoli (Cesena), Kevin Cannavo (Vis Pesaro), Niccolò Chiorra (Taranto), Marco Imperiale (Carrarese), Antonio La Gumina (Sampdoria), Gabriel Meli (FC Südtirol), Davide Merola (Foggia), Andrea Ruscetta ( Agnani), Stefano Sabelli (Genoa), Alex Sposito (Pontedera), Hamed Junior Traorè (Sassuolo), Davide Zappella (Pescara).

Empoli FC

Smaakmaker – Leonardo Mancuso

De 29-jarige Leonardo Mancuso is een jeugdproduct van AC Milan, maar hij slaagde er niet in om door te breken in het eerste elftal van de Milanese topclub. In 2011 maakte hij een tijdelijke overstap naar Pizzighettone, een club uit de vijfde afdeling.

Een jaar later kwam derdeklasser Carrarese aankloppen, dat hem definitief overnam van AC Milan. Na Carrarese volgden Cittadelle en Sambenedettese, waarbij die laatste in 2016 nét wist te promoveren naar de Serie C. Het is hier dat Mancuso voor het eerst echt zijn stempel wist te drukken: hij maakte 25 doelpunten in 40 wedstrijden.

Die cijfers leverden hem een nieuwe kans op in de Serie B, bij Pescara om precies te zijn. In zijn eerste seizoen liet hij negen keer de netten trillen om het jaar erna zijn productie flink op te schroeven met 19 doelpunten in 35 wedstrijden.

In de zomer van 2019 tekende Mancuso voor Empoli FC. In zijn eerste seizoen maakte hij daar 13 doelpunten, gevolgd door 20 competitietreffers in het afgelopen jaar. Daarmee had Mancuso een belangrijk aandeel in de promotie naar de Serie A.

Empoli FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content