clubinfo

opgericht in 1912

voorzitter

Bertrand Desplat

stad Guingamp

6.900 inwoners

stadion

Municipal du Roudourou

18.462 capaciteit

clubkleuren

rood-zwart shirt, zwarte broek

website

www.eaguingamp.com

erelijst

2 x beker

trainer ANTOINE KOMBOUARE

16/11/1963

Kende PSG als speler en coach. Werd kampioen in 1994 en veroverde drie bekers (in 1993, 1995 en 2010). In 2015 ontving hij de onderscheiding van ridder in het Légion d'honneur.

Zijn bijnaam is 'gouden helm' en hij kan heel opvliegend uit de hoek komen.

Vorig jaar kwam het net niet tot een handgemeen met Frédéric Hantz (Metz).

smaakmaker NOLAN ROUX

Vijfmaal in zeven seizoenen in de Ligue 1 is Nolan Roux dicht bij de kaap van de 10 doelpunten geweest door er telkens 8 of 9 op zijn naam te schrijven. Het achtste seizoen zou het goede geweest zijn voor deze man, met wie vaak onterecht de spot wordt gedreven voor zijn gebrek aan bekwaamheid. Jammer genoeg hebben zijn 15 doelpunten er niet voor gezorgd dat FC Metz in eerste klasse kon blijven. Roux werd gedwongen om weer een keer te verhuizen om zelf een duik naar de Ligue 2 te vermijden. Na Lens, Brest, Lille, Saint-Etienne en Metz is het dus in Bretagne, bij Guingamp, dat de beste doelpuntenmaker na Edinson Cavani in de Ligue 1 (69 doelpunten) zijn strijdlust en zijn afstandsschoten kan doen gelden.

ANTOINE KOMBOUARE, PHOTOPQR/LE TELEGRAMME/MAXPPP
ANTOINE KOMBOUARE © PHOTOPQR/LE TELEGRAMME/MAXPPP

transfers in

Roux (FC Metz).

out

Diallo (Nîmes), Giresse (gestopt), Grenier (Rennes), Guivarch (Cholet), Martins Pereira (Lorient).

NOLAN ROUX, PHOTOPQR/LE TELEGRAMME/MAXPPP
NOLAN ROUX © PHOTOPQR/LE TELEGRAMME/MAXPPP
opgericht in 1912 voorzitterBertrand Desplat stad Guingamp 6.900 inwoners stadion Municipal du Roudourou 18.462 capaciteit clubkleurenrood-zwart shirt, zwarte broek websitewww.eaguingamp.com erelijst2 x beker16/11/1963 Kende PSG als speler en coach. Werd kampioen in 1994 en veroverde drie bekers (in 1993, 1995 en 2010). In 2015 ontving hij de onderscheiding van ridder in het Légion d'honneur. Zijn bijnaam is 'gouden helm' en hij kan heel opvliegend uit de hoek komen.Vorig jaar kwam het net niet tot een handgemeen met Frédéric Hantz (Metz).Vijfmaal in zeven seizoenen in de Ligue 1 is Nolan Roux dicht bij de kaap van de 10 doelpunten geweest door er telkens 8 of 9 op zijn naam te schrijven. Het achtste seizoen zou het goede geweest zijn voor deze man, met wie vaak onterecht de spot wordt gedreven voor zijn gebrek aan bekwaamheid. Jammer genoeg hebben zijn 15 doelpunten er niet voor gezorgd dat FC Metz in eerste klasse kon blijven. Roux werd gedwongen om weer een keer te verhuizen om zelf een duik naar de Ligue 2 te vermijden. Na Lens, Brest, Lille, Saint-Etienne en Metz is het dus in Bretagne, bij Guingamp, dat de beste doelpuntenmaker na Edinson Cavani in de Ligue 1 (69 doelpunten) zijn strijdlust en zijn afstandsschoten kan doen gelden. Roux (FC Metz). Diallo (Nîmes), Giresse (gestopt), Grenier (Rennes), Guivarch (Cholet), Martins Pereira (Lorient).