Met zestien punten uit veertien wedstrijden lijkt Eupen zich, ondanks de nederlaag van zondag, dit seizoen verrassend snel te zullen redden.

Soms volstaan in het voetbal een paar verschuivingen om een winnend elftal te krijgen. In de vierde verloren wedstrijd van dit seizoen, tegen KAA Gent, schoof Claude MakéléléCheick Keita van de linksachter naar de linksmidden, en maakte van de 19-jarige Ivoriaan Silas Gnaka de nieuwe linksachter. In de volgende match op Mouscron debuteerde Rocky Bushiri centraal in de verdediging. De 18-jarige Brusselaar kwam pas bij de competitiestart naar Eupen, omdat hij bij KV Oostende, waar hij vorig seizoen acht keer speelde, geen perspectief meer zag. Bushiri ging niet meer uit de basiself, met een vaste verdediging, met Xavi Molina als rechtsachter, Gnaka links en centraal Bushiri naast Siebe Blondelle of de Iraanse international en WK-ganger Morteza Pouraliganji (al een aantal weken geblesseerd).

Op speeldag zeven bij Waasland-Beveren vond Makélélé de lijm tussen verdediging en aanval: de 20-jarige Gambiaan Soulayman Marreh, op het einde van de zomermercato overgekomen van Watford. Met hem als controlerende middenvelder kan kapitein Luis García meer naar voor neigen, waardoor hij al zes keer scoorde en twee assists gaf. Sinds speeldag zeven heeft Makélélé zo min of meer een basiselftal, met verder de Japanner Yuta Toyokawa in de spits en op het middenveld twee spelers van het kwartet Lazare AmaniRémi MulumbaEric Ocansey Mamadou Fall.

Het resultaat? Zestien punten na veertien wedstrijden en een tiende plaats. Dat is het puntenaantal dat Eupen vorig jaar had bij de winterstop na 21 matchen. Opvallend is dat de twee toptransfers van afgelopen zomer, aanvaller David Pollet en middenvelder Danijel Milicevic, de laatste weken nog amper aan bod kwamen. Zondag kregen ze tegen Lokeren na weken zonder speelminuten nog eens een langere invalbeurt, maar zonder succes.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content