Hoe is het om als vriendin van een voetballer door het leven te gaan ?

Vooral het weekend staat altijd in het teken van voetbal. Daardoor is het vaak moeilijk om met familie of vrienden af te spreken. We moeten er voor zorgen dat we alles lang op voorhand plannen. Tony en ik zijn zeven jaar samen, dus ondertussen ben ik het wel al gewoon.

Waar ben jij mee bezig ?

Ik heb vroeger voor handelsingenieur gestudeerd en werk momenteel als account-manager voor een softwarebedrijf. Ik ben de contactpersoon voor de belangrijke klanten. Een zeer boeiende job. Ik ben redelijk ambitieus en wil dus zeker mee gaan werken. Tenslotte ben ik daar ook lang genoeg voor naar school geweest. Zowel mijn privé-leven als mijn werk zijn belangrijk voor mij. Het is dus een kwestie van een goede combinatie te vinden.

Hobby’s ?

Ik volg Spaanse les en heb ook lang spinning gedaan. Met dat laatste ben ik gestopt omdat ik problemen had met mijn rug. Nu ga ik regelmatig lopen. Verder hou ik van bloemschikken, naar de cinema gaan en af en toe eens gaan winkelen.

Hoe heb je Tony eigenlijk leren kennen ?

Goh, dat was heel toevallig… Op mijn achttiende verjaardag hadden mijn vriendinnen een soort blind date tussen ons geregeld. Ze hadden Tony, toen nog speler van Deinze, gevraagd of hij bloemen wou komen afgeven voor mijn verjaardag. Het klikte meteen en niet lang daarna waren we een koppel.

Zijn geld en luxe belangrijk voor jou ?

Ik vind luxe niet superbelangrijk, maar een beetje comfort heeft iedereen wel graag, denk ik. Ik ben blij dat we niet te veel moeten laten en dat we bijvoorbeeld regelmatig op vakantie kunnen gaan.

Wie kookt er thuis ?

Eigenlijk ik. ( Tony kijkt eens.) Oké, af en toe word ik wel bijgestaan door Tony, maar meestal ben ik toch diegene die kookt. Mijn specialiteit is kabeljauwhaasje in een verrassingspakje en als dessert chocolademousse. Daar is Tony een grote fan van. ( Tony knikt overtuigd van ja.)

Helpt hij een beetje in het huishouden ?

Ja, hij kuist wel eens en regelt al het papierwerk. De afwas doen we ook steeds samen : ik was af en Tony droogt af. ( Tony : “Evelyne werkt tot zes uur en dan vind ik het niet meer dan normaal dat we de huishoudelijke taken verdelen.”)

Wat zijn zijn goede eigenschappen ?

Tony is eerlijk, spontaan en behulpzaam. Wanneer ik hem vraag om iets te doen, doet hij dat zonder morren. We kunnen heel goed opschieten en zitten echt op dezelfde golflengte.

En zijn minder goede ?

Zijn koppigheid ! Hij wil altijd zijn gelijk halen. Wanneer er een misverstand ontstaat, blijft hij altijd koppen. Pas nadien bekoelt het.

Waaraan kan je je ergeren ?

Wanneer Tony langer in bed wil blijven liggen. Ik erger me daar dan aan, maar heb er wel al mee leren leven. Niet dat ik zelf een supervroege vogel ben, maar ik wil altijd zoveel mogelijk van mijn dag maken. Wanneer we tot ’s middags in bed zouden blijven liggen, is er al een halve dag voorbij en hebben we nog niets gedaan.

Hoe zie je jullie toekomst ?

Als een zeer groot vraagteken. Zeker omdat niemand kan zeggen waar het voetbal ons zal brengen. Tony kan natuurlijk wel altijd op zijn diploma terugvallen, als hij een serieuze blessure zou krijgen waardoor hij moet stoppen met voetballen. Momenteel hoop en denk ik dat Tony zo lang mogelijk kan blijven voetballen, en dat ik daarnaast zal blijven werken. Verder zullen we in de toekomst misschien trouwen en willen we ook twee of drie kindjes. Maar dat is voor later. Nu willen we eerst nog even met ons tweetjes genieten.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content