Gerrit Major krijgt bij Pepinster een oude bekende als coach.

DOOR MATTHIAS STOCKMANS

De 49-jarige Amerikaan Aaron McCarthy is de nieuwe coach van rode lantaarn Pepinster. Hij volgt de in december ontslagen Ivica Skelin op. Voor Gerrit Major (30, 1m88) is het een weerzien met de coach met wie hij in 2000/01 nog de dubbel pakte bij Oostende.

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik mij eigenlijk niet veel meer herinner van die periode”, moet Major nochtans toegeven. “Uiteindelijk bleef McCarthy ook niet zo lang in Oostende ( van februari tot november 2001, nvdr). Zijn typisch Amerikaanse flegma bleef me wel bij. Hij kwam al eens met cowboyhoed of in short opdagen. Ik vermoed dat hij wel wat veranderde, zeker gezien zijn ervaring in Duitsland de voorbije jaren.”

Was een wissel onvermijdelijk?

Gerrit Major: “Goh, voor mij hoefde dat niet echt. Ik kwam goed overeen met Ivica en kreeg ondanks de weinige speelminuten veel vertrouwen. Hij besprak veel met mij en gaf mij het recht om de ploeg te leiden. De aanstelling van een Amerikaanse coach nu is wel een bewuste zet van het bestuur: onze ploeg bestaat uit veel jonge Amerikanen, misschien kan McCarthy – met zijn ervaring in het collegebasketbal – sneller een klik bij hen teweegbrengen.”

Je gelooft nog in dit team?

“Absoluut! Misschien overdrijf ik, maar ik vind dat wij even veel kwaliteit in huis hebben als Bergen. De play-offs zijn en blijven een doel.”

Nog tevreden over je keuze voor Pepinster?

“Heel erg. Iedereen weet dat deze club het kleinste budget in eerste klasse heeft. Toch doet iedereen hier zijn best om alles in orde te krijgen. We zijn altijd op tijd betaald en onlangs kregen de spelers zelfs winterbanden voor hun clubwagen.”

Voor jou is het de eerste maal dat je bij een club speelt die niet meedoet voor de prijzen.

“Dat is aanpassen Je moet veel meer doen. Ik ben nu ook aanvoerder, wat inhoudt dat ik tussen de spelers en het bestuur sta. Meetings houden, details regelen. Maar ik doe dat graag. Dat verantwoordelijkheidsgevoel zat altijd in mij.”

Je kwam in de heenronde aan amper 7,6 minuten per wedstrijd. Ben je volledig hersteld van je kruisbandoperatie?

“Het duurt lang vooraleer je weer honderd procent bent, maar ik train pijnvrij en voel me goed. Toen ik tekende, was dat het plan: tot januari kreeg ik de tijd om rustig weer op te bouwen, na Nieuwjaar moet ik belangrijker worden op het veld.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content