Everton FC

© BELGAIMAGE

Trainer – Rafa Benítez, 16/04/1961 (ESP)

? Was tussen 2004 en 2010 coach van Liverpool, wat zijn overstap naar Everton toch opvallend maakt.

? Hij was trainer van Liverpool tijdens de legendarische Champions Leaguefinale van 2005. Tegen AC Milan haalde Liverpool een 0-3- achterstand op en won uiteindelijk na strafschoppen.

? Moest op 26-jarige leeftijd stoppen met voetballen als gevolg van een knieblessure.

Transfers

IN

Asmir Begovic (Bournemouth), Demarai Gray (Bayer Leverkusen, Ger), Jonjoe Kenny (Celtic, Sco), Andros Townsend (Crystal Palace), Moise Kean (PSG, Fra), Cenk Tosun (Besiktas, Tur).

OUT

Bernard (Sharjah FC, UAE), Joshua King (Watford), Theo Walcott (Southampton), Matthew Pennington (Shrewsbury Town), Beni Baningime (Heart of Midlothian, Sco), Muhamed Besic, Yannick Bolasie.

Lucas Digne
Lucas Digne© BELGAIMAGE

Smaakmaker – Lucas Digne

Na enkele lokale clubs kwam Lucas Digne terecht in de jeugdopleiding van Lille OSC. Daar tekende hij een profcontract in 2010 en in het seizoen 2011/12 maakte hij voor het eerste deel uit van de A-kern. Na twee seizoenen Lille trok de linksachter naar de Franse hoofdstad. Met PSG zou hij tweemaal landskampioen worden, maar met de komst van Layvin Kurzawa paste Digne niet meer in de plannen van de coach en werd hij voor een seizoen uitgeleend aan AS Roma. In de Italiaanse hoofdstad speelde hij een seizoen.

Bij zijn terugkeer naar Parijs was het al snel duidelijk dat hij er geen toekomst meer had. Wat kan een speler op de dool doen? Een droomtransfer naar FC Barcelona maken natuurlijk. Bij de Catalanen zou Digne twee seizoenen spelen. Ook hier werd hij landskampioen, maar opnieuw kwam hij weinig aan spelen toe. Volgende stop: Everton FC. Snds 2018 staat hij er op de loonlijst. Voor de club aan de Mersey speelde de nu 28-jarige Digne in alle competities samen al 112 wedstrijden.

Everton FC
Everton FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content