door Peter Mangelschots

Ik neem vakantie in m’n straat.” Johan Verminnen zong het jaren geleden, Tim Matthijs brengt het in de praktijk. Waar het voor Verminnen evenwel een vrije keuze was, is het voor Matthijs opgedrongen door de omstandigheden. Vriendin Vicky staat in het onderwijs en dus zit een reisje in mei of juni er niet in. En wanneer zij vakantie heeft, is hij alweer volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Apart op vakantie gaan, alleen of met de vriend(inn)en, dat vindt Matthijs geen goed idee : “We gaan samen of we gaan niet.”

Hoe brengt een voetballer die tijdens de vakantie thuisblijft, dan zijn dagen door ? Zijn vriendin heeft er alvast iets op gevonden : “Ze geeft Frans in het atheneum van Zottegem. Voor haar zijn het nu net de drukste dagen van het jaar, met het opstellen van de examens en het verbeterwerk. In haar examens verwerkt ze een aantal vragen waarop de leerlingen ‘oui’ of ‘non’ moeten antwoorden en die mag ik verbeteren.”

Naast die originele vakantiejob leeft Matthijs zich ook graag uit in een van zijn grote hobby’s : tennis. Sinds enkele jaren speelt hij geregeld een partijtje en uit de lessen die hij vorig jaar nam, bleek dat hij over een goede forehand beschikt. Zo goed zelfs dat hij af en toe interclubwedstrijden speelt en ondertussen een eerste finale in een toernooi bereikte. Hij werd bovendien ook nog clubkampioen bij de heren B zodat hij het de volgende keer bij de A-spelers mag proberen. Eén duidelijk doel heeft hij voor ogen : Anderlechtspeler Olivier Deschacht een keer kloppen : “Olivier speelt bij een andere club en hij is echt wel goed”, legt Matthijs uit. “Hij heeft een tennisveldje aangelegd in zijn tuin. De komende weken gaan we daar zeker eens een partijtje spelen.”

Om het missen van een echte zomervakantie te compenseren maakt Matthijs met zijn vriendin geregeld kleine uitstapjes. “We gaan vaak naar Brugge of Gent om te winkelen of er gewoon even uit te zijn. Mijn ouders hebben een caravan in Bredene en dat is een goede uitvalsbasis om naar Oostende te gaan. En tijdens de winterstop zijn we de vorige jaren ook een weekje weg geweest. Een keertje naar Disneyland Parijs en een keertje naar Gran Canaria. Maar dit jaar gaan we waarschijnlijk een jaartje overslaan, want we hebben een bouwgrond gekocht en we willen wat sparen.”

Voor later, wanneer het huis er staat en wanneer het werk het toelaat, heeft Matthijs wel grootse vakantieplannen : de Verenigde Staten en het Verre Oosten. “Die andere cultuur in China en Japan spreekt me aan en ik zou graag eens in de drukte en de glitter van Tokio rondlopen. Ook in Amerika zou ik van stad tot stad willen reizen, New York, Chicago. Al wil ik Hollywood ook zeker niet overslaan.” S

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content