Excelsior Virton

De club

STADION: Yvan Georges

adres: Faubourg d’Arrival 63, 6760 Virton

telefoon: 063 57 82 37

Website: www.revirton.be

In/out

IN

Cruz (Dudelange, Lux), Danté (Anderlecht), Kali (NAC Breda, Ned), Ramalingom (AS Béziers, Fra), Sylla (Xanthi, Gre), Triboulet (AS Nancy, Fra), Vanzo (Waasland-Beveren).

OUT

Jansen (vrij), Vercauteren (RWDM).

Uitgelicht

Hoewel het nog maar net naar 1B promoveerde, begint Virton met ambitie aan het seizoen. De Lotharingers hebben alleszins niet gespeculeerd op een voortzetting van het elan van vorig seizoen. De club van Flavio Becca transformeerde deze zomer immers tot een echt rangeerstation: een twintigtal spelers kwamen en ongeveer evenveel mochten hun koffers pakken.

Van de jongens die voor de promotie zorgden, kregen alleen doelman Anthony Moris en veldspelers Raphaël Lecomte, Franck Koré en Mohamed Soumaré al geregeld wat speeltijd. Heel wat nieuwelingen komen uit de Luxemburgse competitie en de aanpassing aan 1B vergt natuurlijk tijd. Dat geldt ook voor coach Dino Toppmöller, die voor het eerst in ons land aan de slag is. Virton incasseert weinig goals maar is ook vrij onmondig vooraan. De Henegouwer Floriano Vanzo, die van Waasland-Beveren komt, moet voor ervaring zorgen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content