Excelsior

clubinfo

opgericht in 1902

voorzitter

Bob de Lange

stad Rotterdam

631.000 inwoners

stadion

Van Donge & De Roo Stadion

4.500 capaciteit

clubkleuren

zwart-rood shirt, zwarte broek

website

www.sbvexcelsior.nl

erelijst

trainer ADRIE POLDERVAART

20/12/1970

Werkt sinds 1992 bij Excelsior als… fysiotherapeut, een job die hij tot dit jaar combineerde met het trainerschap bij amateurclubs.

Werd in 2015 verkozen tot beste trainer in het amateurvoetbal.

Behaalde pas dit jaar het hoogste trainersdiploma, waarna hij in Kralingen de voorkeur kreeg op Marcel Keizer (Ajax) en Albert Stuivenberg (Racing Genk).

smaakmaker DENIS MAHMUDOV

Bij AGOVV, het talentenfabriekje uit Apeldoorn, voetbalde hij op zijn 19e aan de zijde van Dries Mertens en Nacer Chadli, maar de carrière van Denis Mahmudov (28) is er eentje van vallen en opstaan. Net niet goed genoeg voor het profvoetbal dobberde hij vier jaar rond bij de amateurs van Wezep Hattemerbroek Combinatie en Excelsior ’32, waar hij door PEC Zwolle werd opgemerkt. Hij speelde een handvol wedstrijden in de Eredivisie, maar de geboren Macedoniër wilde ook de wereld zien en speelde achtereenvolgens (en met matig succes) voor Levski Sofia en Banants Erevan (Armenië). Vorig seizoen, bij FC Dordrecht, was hij met 15 goals een van de smaakmakers. Bij Excelsior, in zijn favoriete stad Rotterdam, wil hij eindelijk schitteren.

ADRIE POLDERVAART
ADRIE POLDERVAART© VI Images / VI – Fotopersdagen

transfers in

Mahmudov (FC Dordrecht), Matthys (FC Eindhoven), Schouten (Telstar), De Fockert (SC Heerenveen), Anderson (FC Midtjylland, Den), Van der Meer (FC Utrecht), Stevens (Go Ahead Eagles), Oude Kotte (Vitesse).

DENIS MAHMUDOV
DENIS MAHMUDOV© VI Images / Gerrit van Keulen

out

Havekotte (ADO Den Haag), Faik (SV Zulte Waregem, Bel), De Wijs (Hull City, Eng), Vermeulen (RKC Waalwijk), Karami (Vitesse), Van Duinen (PEC Zwolle), Massop (Waasland-Beveren, Bel).

Excelsior
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content