Hoe is het om als vrouw van een voetballer door het leven te gaan ?

Eigenlijk zijn er niet veel dingen die me storen. Dany brengt het voetbal ook niet mee naar huis. Wij staan niet graag in de belangstelling en houden het voetbal en ons privé-leven het liefst gescheiden. Vooral media-aandacht proberen we niet te veel aan te halen.

Waar ben jij overdag zoal mee bezig ?

Goh, ik heb eigenlijk altijd tijd te kort. Ik werk graag in de tuin, doe het huishouden, doe de boodschappen… Verder zijn er natuurlijk de kindjes waar heel veel tijd in kruipt en ook aan het huis is, zoals Dany al zei, nog wel wat werk.

Wat zijn Dany’s goede en slechte eigenschappen ?

Wat ik niet zo leuk vind, is dat hij soms de dingen wel eens durft op te kroppen. Wanneer het dan te veel wordt, komt het er pas uit. Langs de andere kant is hij altijd goed gezind en klikt het gewoon op alle vlakken tussen ons. We zijn niet alleen man en vrouw, maar ook beste vrienden.

Hoe ziet jouw ideale Valentijsdag eruit ?

Eigenlijk is dat bij mij net hetzelfde als bij Dany… Ik vind het wel leuk en gezellig om samen eens iets te gaan eten, maar dat hoeft daarom niet per se op Valentijnsdag te zijn. Wij proberen het hele jaar door te tonen dat we elkaar graag zien.

Is Dany een romantisch type ?

Echt romantisch is hij niet, maar we kunnen over alles met elkaar praten en we kunnen altijd bij elkaar terecht. Dat is voor mij het belangrijkste. Pas op, hij brengt wel eens bloemen voor me mee, hoor, maar voor sommige dingen heeft hij toch liever dat ik erbij ben. Zo zal hij bijvoorbeeld nooit een juweel voor me meebrengen : dan moet ik eerst mee om te kiezen.

Welke waarden en normen vind je belangrijk in de opvoeding van de kinderen ?

Eerlijkheid ! En de waarde van een gezin vind ik ook heel belangrijk. Bij ons komt het gezin op de eerste plaats : ik kan bijvoorbeeld genieten van een ontbijt met ons vieren. Verder proberen we veel met Justin en Thibaud te praten. Ze zijn natuurlijk nog klein, maar we willen toch dat ze voor hun gevoelens leren uitkomen. We proberen een open relatie op te bouwen met onze kinderen. Ze moeten ook leren beseffen dat niet alle kindjes het zo goed hebben als zij. Het hoeft dus niet altijd het grootste of het nieuwste te zijn.

Is Dany een strenge papa ?

Tussenin. Hij praat veel met de kinderen en zo lost hij vaak problemen op. Ik denk dat wij op dat vlak goed overeen komen. Het is niet zo dat de kinderen van de ene meer gedaan krijgen dan van de andere.

Kijken jullie veel televisie ?

In de wintermaanden meer, maar tijdens de zomer zitten wij vooral veel buiten. Enkel het nieuws proberen we te volgen.

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit ?

Niet te lang. Aangezien de kinderen nog klein zijn, is een week lang genoeg. Voor de rest moet een vakantie vooral rustig zijn en gaan we liefst ergens naartoe waar er niet te veel mensen zijn die Dany herkennen.

Ben je een rustig of een actief type ?

Actief, want ik kan heel moeilijk stilzitten. Lezen is bijvoorbeeld niets voor mij. Dat heb ik ook een beetje van thuis meegekregen, want mijn ouders hebben altijd een slagerij gehad in het Brusselse en thuis moest er dus steeds gewerkt worden. Zelfs toen ik in het begin samen was met Dany, reed ik nog over en weer om hen te helpen in de zaak.

Voor welke man zou je Dany wel eens een dag willen ruilen ?

( lacht) Er zijn er zoveel ! Als ik er één moet kiezen, neem dan maar Zinedine Zidane. Ik heb eens een artikel over hem gelezen en het lijkt me echt een sympathieke man. Ook voor Michel Vandenbosch van Gaia heb ik sympathie. Ik ben zelf een enorme dierenliefhebber en vind het mooi dat er mensen zijn die zo opkomen voor de dierenrechten.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content