tactiek

155 goals. Zoveel maakte Barcelona er al sinds 13 augustus 2017, toen Ernesto Valverde voor het eerst plaats nam op de bank voor een wedstrijd met inzet bij Barcelona. Indrukwekkend. Verwacht dit seizoen in Europa dan ook opnieuw een aanvallend Barcelona. Met Lenglet (verdediging), Vidal en Arthur (middenveld) en Malcom (aanval) kwam er versterking in elke linie, maar in de competitie moesten die vier voorlopig vooral toekijken. Eén, omdat ze zich het spel van Barça nog eigen moeten maken, en twee, omdat Valverde pas wil roteren als het druk wordt. Dit najaar in Europese weken, in de winter als de Copa del Rey ertussen fietst. Tot dan voeren de bekende vedetten de boventoon. De verdediging met vier, een middenveld met drie of vier, afhankelijk of Dembélé in steun van het duo Messi- Suárez speelt op de flank (links of rechts), dan wel of Rakitic voor meer evenwicht zorgt. Vooral Dembélé, aan de bal nogal chaotisch, kan nog progressie boeken in het positiespel. De nationale start was deze zomer alweer uitstekend, met een Messi die de kater van het WK doorspoelde met veel goals.

smaakmaker : Philippe Coutinho

Het doel heiligt de middelen, dacht PhilippeCoutinho toen Barça vorige zomer kwam aankloppen. Zijn grote droom, maar Liverpool wou hem niet laten vertrekken. Zelfs weigeren om naar de training te komen en een transferverzoek indienen hielpen niet. Bij een tweede poging in januari was het wel raak. Het prijskaartje was navenant: 160 miljoen euro.

155 goals. Zoveel maakte Barcelona er al sinds 13 augustus 2017, toen Ernesto Valverde voor het eerst plaats nam op de bank voor een wedstrijd met inzet bij Barcelona. Indrukwekkend. Verwacht dit seizoen in Europa dan ook opnieuw een aanvallend Barcelona. Met Lenglet (verdediging), Vidal en Arthur (middenveld) en Malcom (aanval) kwam er versterking in elke linie, maar in de competitie moesten die vier voorlopig vooral toekijken. Eén, omdat ze zich het spel van Barça nog eigen moeten maken, en twee, omdat Valverde pas wil roteren als het druk wordt. Dit najaar in Europese weken, in de winter als de Copa del Rey ertussen fietst. Tot dan voeren de bekende vedetten de boventoon. De verdediging met vier, een middenveld met drie of vier, afhankelijk of Dembélé in steun van het duo Messi- Suárez speelt op de flank (links of rechts), dan wel of Rakitic voor meer evenwicht zorgt. Vooral Dembélé, aan de bal nogal chaotisch, kan nog progressie boeken in het positiespel. De nationale start was deze zomer alweer uitstekend, met een Messi die de kater van het WK doorspoelde met veel goals. Het doel heiligt de middelen, dacht PhilippeCoutinho toen Barça vorige zomer kwam aankloppen. Zijn grote droom, maar Liverpool wou hem niet laten vertrekken. Zelfs weigeren om naar de training te komen en een transferverzoek indienen hielpen niet. Bij een tweede poging in januari was het wel raak. Het prijskaartje was navenant: 160 miljoen euro.