FC Girondins de Bordeaux

© AFP

Trainer – Vladimir Petkovic, 15/08/1963 (SUI)

? Heeft er al een heel parcours opzitten: van de titel in de Zwitserse derde klasse in 2003 tot winst in de Coppa Italia 2013 met Lazio.

? Het is best ironisch dat de Zwitser enkele weken nadat hij Frankrijk uitschakelde met zijn land op het EK een job aangeboden kreeg als clubtrainer bij het Franse Bordeaux.

? In 1987 kwam hij van zijn geboorteland Joegoslavië naar Zwitserland. Vandaag spreekt hij zes talen.

Transfers

In

Ricardo Mangas (Boavista, Por), Issouf Sissokho (Derby Académie, Mli), Alexandre Lauray (FC Villefranche), Ruben Pardo (CD Leganés, Esp), Josh Maja (Fullham FC, Eng).

OUT

Hatem Ben Arfa, Nicolas de Préville, Vukasin Jovanovic, Over Mandanda (AS Saint-Priest), Maxime Poundjé, Youssouf Sabaly (Real Betis, Esp).

Smaakmaker – Yacine Adli

De laatste jaren zijn er wisselende resultaten geweest voor jongeren die bij PSG zijn opgeleid en de hoofdstad verlaten. Soms breken ze volledig door op het internationale toneel – Kingsley Coman, Adrien Rabiot of zelfs Christopher Nkunku – in andere gevallen lopen ze wat verloren, zoals Hervin Ongenda en Jean-Christophe Bahebeck. Op het eerste gezicht zou de 21-jarige Yacine Adli eerder tot de eerste categorie moeten behoren, maar het is niet onmogelijk dat hij in de tweede terechtkomt.

Yacine Adli
Yacine Adli© BELGAIMAGE

Sinds de middenvelder in 2018 naar Bordeaux kwam, is de club in een neerwaartse spiraal terechtgekomen en kwijnt ze weg in de onderste regionen van de eerste klasse. Van de Franse U20-international wordt dit seizoen verwacht dat hij het spel mee bepaalt. Adli is technisch superieur en voelt zich comfortabel op het middenveld, hij is een elegante nummer 10. Als de Girondins in de linkerkant van de tabel willen meedraaien of zich zelfs willen plaatsen voor Europees voetbal, zullen ze een grote Yacine Adli nodig hebben.

FC Girondins de Bordeaux
FC Girondins de Bordeaux
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content