clubinfo

opgericht in 1971

voorzitter

Arie Wink

stad

Groningen

200.000 inwoners

stadion

Hitachi Stadion

22.550 capaciteit

clubkleuren

wit-groen shirt, witte broek

website

www.fcgroningen.nl

erelijst

1 x beker

trainer DANNY BUIJS

21/06/1982

Trainde sinds 2014 amateurclub Kozakken Boys, met wie hij kampioen werd, en debuteert dit seizoen als T1 van een profclub.

Speelde voor de drie Rotterdamse voetbalclubs en won met Feyenoord in 2008 de KNVB Beker.

Kreeg op de trainerscursus les van Ron Jans, technisch manager van FC Groningen, die zijn stijl - rechttoe rechtaan - geknipt vond voor de club.

smaakmaker MATEO CASSIERRA

De ambities werden door Mateo Casseira (21), door Ajax voor een jaar aan Groningen verhuurd, zelf uitgesproken: het seizoen afsluiten als een van de beste drie schutters van de Eredivisie en de fans met betoverende acties laten genieten. Met 18 goals had de Colombiaanse spits een belangrijk aandeel in de titel van Jong Ajax in de Jupiler League (tweede klasse), maar de Amsterdamse club verwachtte meer toen het in de zomer van 2016 meer dan 5,5 miljoen betaalde aan Cali. Een intelligente voetballer die goed positie kon kiezen en tussen de linies loopt, vond Peter Bosz. Hij debuteerde meteen in de Eredivisie, maar moest zich steeds meer neerleggen bij een rol in de schaduw van Kasper Dolberg, Siem de Jong en Klaas-Jan Huntelaar.

DANNY BUIJS, VI Images / Ronald Bonestroo
DANNY BUIJS © VI Images / Ronald Bonestroo

transfers in

Mendes Moreira (Kozakken Boys), Chabot (Sparta), Cassierra (Ajax), Jensen (1. FC Kaiserslautern, Ger), Dallinga (FC Emmen), Antuna (Man. City, Eng), Doan (Gamba Osaka, Jpn)

MATEO CASSIERRA, VI Images / Ronald Bonestroo
MATEO CASSIERRA © VI Images / Ronald Bonestroo

out

Bacuna (Huddrsfield Town, Eng), Veldwijk (Sparta), Van Nieff (Heracles).

opgericht in 1971 voorzitterArie Wink stad Groningen 200.000 inwoners stadion Hitachi Stadion 22.550 capaciteit clubkleurenwit-groen shirt, witte broek websitewww.fcgroningen.nl erelijst1 x beker 21/06/1982 Trainde sinds 2014 amateurclub Kozakken Boys, met wie hij kampioen werd, en debuteert dit seizoen als T1 van een profclub. Speelde voor de drie Rotterdamse voetbalclubs en won met Feyenoord in 2008 de KNVB Beker. Kreeg op de trainerscursus les van Ron Jans, technisch manager van FC Groningen, die zijn stijl - rechttoe rechtaan - geknipt vond voor de club.De ambities werden door Mateo Casseira (21), door Ajax voor een jaar aan Groningen verhuurd, zelf uitgesproken: het seizoen afsluiten als een van de beste drie schutters van de Eredivisie en de fans met betoverende acties laten genieten. Met 18 goals had de Colombiaanse spits een belangrijk aandeel in de titel van Jong Ajax in de Jupiler League (tweede klasse), maar de Amsterdamse club verwachtte meer toen het in de zomer van 2016 meer dan 5,5 miljoen betaalde aan Cali. Een intelligente voetballer die goed positie kon kiezen en tussen de linies loopt, vond Peter Bosz. Hij debuteerde meteen in de Eredivisie, maar moest zich steeds meer neerleggen bij een rol in de schaduw van Kasper Dolberg, Siem de Jong en Klaas-Jan Huntelaar.Mendes Moreira (Kozakken Boys), Chabot (Sparta), Cassierra (Ajax), Jensen (1. FC Kaiserslautern, Ger), Dallinga (FC Emmen), Antuna (Man. City, Eng), Doan (Gamba Osaka, Jpn) Bacuna (Huddrsfield Town, Eng), Veldwijk (Sparta), Van Nieff (Heracles).