FC Internazionale Milano

© IPA/Sipa USA

Trainer – Simone Inzaghi, 05/04/1976

? Hij is de jongere broer van Filippo Inzaghi.

? In zijn debuutseizoen maakte hij in de Serie A 15 doelpunten in 30 wedstrijden. Hiervoor werd hij beloond met een transfer naar Lazio. In het seizoen 1999/2000 werd hij landskampioen met de Romeinse club.

? Na Jordan bij Lazio krijgt Simone Inzaghi nu Romelu Lukaku onder zijn hoede bij Inter.

Transfers

In

Hakan Calhanoglu (AC Milan), Alex Cordaz (FC Crotone), Matteo Darmian (Parma Calcio).

OUT

Antonio Candreva (UC Sampdoria), Dalbert (Cagliari Calcio), Sebastian Esposito (FC Basel, Sui), Andreas Gravillon (Stade de Reims, Fra), Achraf Hakimi (PSG, Fra), João Mario (SL Benfica, Por), Daniele Padelli (Udinese Calcio), Matteo Politano (SSC Napoli), Marco Pompetti (Pescara), Zinho Vanheusden (Genoa CFC).

Nicolò Barella
Nicolò Barella© BELGAIMAGE

Smaakmaker – Nicolò Barella

Voor wie het Italiaanse voetbal niet van kortbij volgt, zal Nicolò Barella (24) tot voor het EK van deze zomer een nobele onbekende geweest zijn. Zeker omdat er bij Internazionale ene Romelu Lukaku alles aan flarden speelde.

Met drie goals en tien assists mag het aandeel van de middenvelder in het behalen van de landstitel zeker niet onderschat worden. Ook tijdens het EK liet Barella zien dat hij een uitstekende voetballer is. Met een doelpunt en een assist tegen ons land was hij medeverantwoordelijk voor de vroegtijdige aftocht.

Barella was sinds 2006 actief in de jeugdopleiding van Cagliari, waar hij in 2015 mocht debuteren in het eerste elftal. De tweede helft van het seizoen 2015/2016 werd hij uitgeleend aan Como om bij zijn terugkeer naar Cagliari uit te groeien tot basisspeler en sterkhouder. In 2019 vertrok Barella op huurbasis richting Inter dat hem een jaar later definitief zou kopen voor 40 miljoen euro.

FC Internazionale Milano
FC Internazionale Milano
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content