Sinds de overname van de club door de Luikse advocaat Jean-Paul Lacomble in 2011 is FC Liège bezig aan de wederopbouw. Onder de hoede van de nieuwe voorzitter keerden ze in 2015 terug naar Rocourt, op een boogscheut van waar zich het vroegere stadion bevond maar nu een bioscoopcomplex staat.

'Het is heel moeilijk om uit deze reeks weg te geraken', zucht oud-international Gaëtan Englebert. De huidige sportief directeur herinnert zich nog levendig de gemiste eindronde van 2016. De club met stamnummer 4 miste toen de trein naar de nieuw opgerichte eerste amateurreeks door zichzelf in de voet te schieten tegenover Eendracht Aalst. Dit seizoen moet vermoedelijk opnieuw een eindronde de laatste reddingsboei zijn voor een eventuele promotie, wil de Luikse traditieclub geen derde opeenvolgende teleurstelling slikken. 'Vooral het ongeduld frappeert', stelt Englebert. 'Bij de supporters, de entourage van de club en ook van onze kant.

Met een budget dat in de buurt komt van 1,5 miljoen euro, bijeengebracht door eigen investeerders, werd begin februari door stamnummer 4 ook bekendgemaakt om vanaf het seizoen 2019/20 een nieuwe Franki Arena te betrekken op de huidige site waar ook het voorlopige stadion zich bevindt. Het wordt een stadion met een capaciteit voor 8.000 man, uitbreidbaar tot 11.000. 'Het stadionproject zal, wat er straks sportief ook gebeurt, niet veranderen', besluit Englebert.

Sinds de overname van de club door de Luikse advocaat Jean-Paul Lacomble in 2011 is FC Liège bezig aan de wederopbouw. Onder de hoede van de nieuwe voorzitter keerden ze in 2015 terug naar Rocourt, op een boogscheut van waar zich het vroegere stadion bevond maar nu een bioscoopcomplex staat. 'Het is heel moeilijk om uit deze reeks weg te geraken', zucht oud-international Gaëtan Englebert. De huidige sportief directeur herinnert zich nog levendig de gemiste eindronde van 2016. De club met stamnummer 4 miste toen de trein naar de nieuw opgerichte eerste amateurreeks door zichzelf in de voet te schieten tegenover Eendracht Aalst. Dit seizoen moet vermoedelijk opnieuw een eindronde de laatste reddingsboei zijn voor een eventuele promotie, wil de Luikse traditieclub geen derde opeenvolgende teleurstelling slikken. 'Vooral het ongeduld frappeert', stelt Englebert. 'Bij de supporters, de entourage van de club en ook van onze kant.Met een budget dat in de buurt komt van 1,5 miljoen euro, bijeengebracht door eigen investeerders, werd begin februari door stamnummer 4 ook bekendgemaakt om vanaf het seizoen 2019/20 een nieuwe Franki Arena te betrekken op de huidige site waar ook het voorlopige stadion zich bevindt. Het wordt een stadion met een capaciteit voor 8.000 man, uitbreidbaar tot 11.000. 'Het stadionproject zal, wat er straks sportief ook gebeurt, niet veranderen', besluit Englebert.