FC Lorient

© PHOTOPQR/OUEST FRANCE/MAXPPP

Trainer – Christophe Pélissier, 05/10/1965

? Als trainer van Luzenac dwong hij promotie naar de Ligue 2 af, maar om budgettaire redenen ging dat niet door.

? Vijf jaar later, in 2017, promoveerde Pélissier met Amiens naar eerste klasse, een primeur in de geschiedenis van de club.

? Kreeg als bijnaam ‘Le Magicien’ (De Tovenaar) omdat hij er altijd in slaagt om met op papier zwakke ploegen iets neer te zetten.

Transfers

In

Igor Silva (NK Osijek, Cro), Quentin Lecoeuche (AC Ajaccio), Samuel Loric (US Avranches).

OUT

Umut Bozok (Kasimpasa, Tur), Jonathan Delaplace, Sylvain Marveaux (Charlotte Independence, USA), Maxime Pattier (Stade Briochin), Julien Ponceau (Nîmes Olympique), Matthier Saunier, Franklin Wadja (SM Caen).

Enzo Le Fée
Enzo Le Fée© Icon Sport

Smaakmaker – Enzo Le Fée

Onder toeziend oog van Tovenaar Christophe Pélissier zal Enzo Le Fée zeker zijn balvaardigheid kunnen aanscherpen. De 21-jarige aanvallende middenvelder, een jeugdproduct van FC Lorient, is een belofte die al heel wat ervaring kon opdoen. Tijdens zijn eerste profseizoen in 2019/20 speelde hij 26 wedstrijden in de Ligue 2, vorig jaar kwamen daar 36 matchen bij in de Ligue 1.

Enzo Le Fée is een grote fan van Andrés Iniesta en laat zich door de Spaanse estheet inspireren om zijn gamma uit te breiden. De rechtsvoetige middenvelder is een creatieve speler met veel techniek en een goede vista. Zijn vijf assists voor Lorient maakten genoeg indruk om te worden opgeroepen voor het Franse U20-team, en vooral om deel uit te maken van de selectie van Sylvain Ripoll voor de Olympische Spelen van Tokio 2021. Vorig seizoen bloeide Enzo Le Fée open, nu zou hij wel eens kunnen ontploffen.

FC Lorient
FC Lorient
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content