clubinfo

opgericht in 1943

voorzitter

Waldemar Kita

stad Nantes

303.382 inwoners

stadion

De La Beaujoire-Louis Fonteneau

35.322 capaciteit

clubkleuren

geel-groen shirt, gele broek

website

www.fcnantes.com

erelijst

8 x kampioen

3 x beker

trainer MIGUEL CARDOSO

Por, 28/05/1972

Hij is gediplomeerd in lichamelijke opvoeding en heeft eveneens een diploma van master in de sportwetenschappen in de wacht gesleept aan de universiteit van Porto.

Na tien jaar als adjunct heeft hij de beloften van Sjachtar gecoacht en tot in de finale gebracht van de Youth League.

Als eerste ervaring als T1 bij de 'groten' heeft hij Rio Ave op een mooie vijfde plaats gebracht.

smaakmaker EMILIANO SALA

'Altijd voor de overwinning', dat staat getatoeëerd op de arm van Emiliano Sala en illustreert perfect het karakter van de Argentijnse strijder. Want ook al staat tegenwoordig iedereen achter hem bij Nantes, toch is zijn parcours niet altijd eenvoudig geweest. Op 15-jarige leeftijd is hij gestart in het opleidingscentrum en belandde vijf jaar later bij Bordeaux. Na twee seizoenen bij de jongeren wordt hij een eerste keer uitgeleend aan Orléans voor de nationale competitie waar hij het schopt tot op twee na beste doelpuntenmaker. Hij wordt opnieuw uitgeleend aan Chamois Niortais in de Ligue 2, waar hij echt doorbreekt met 21 doelpunten. Maar dat volstaat niet om van hem een vaste speler te maken. Ontmoedigd door op de bank te zitten, gaat hij in 2015 naar Nantes. Vanaf toen hebben zowel Conceição als Ranieri van hem een sleutelfiguur gemaakt en Cardoso, de nieuwe Portugese coach, zou hetzelfde doen.

MIGUEL CARDOSO, PHOTOPQR/OUEST FRANCE/MAXPPP
MIGUEL CARDOSO © PHOTOPQR/OUEST FRANCE/MAXPPP

transfers in

Evangelista (GD Estoril Praia, Por), Fabio Da Silva (Middlesbrough FC, Eng).

out

Awaziem (FC Porto, Por), Bammou (Caen), Dubois (Lyon), Thomasson (Strasbourg).

EMILIANO SALA, Icon Sport
EMILIANO SALA © Icon Sport
opgericht in 1943 voorzitterWaldemar Kita stad Nantes 303.382 inwoners stadionDe La Beaujoire-Louis Fonteneau 35.322 capaciteit clubkleurengeel-groen shirt, gele broek websitewww.fcnantes.com erelijst8 x kampioen 3 x beker Por, 28/05/1972 Hij is gediplomeerd in lichamelijke opvoeding en heeft eveneens een diploma van master in de sportwetenschappen in de wacht gesleept aan de universiteit van Porto. Na tien jaar als adjunct heeft hij de beloften van Sjachtar gecoacht en tot in de finale gebracht van de Youth League. Als eerste ervaring als T1 bij de 'groten' heeft hij Rio Ave op een mooie vijfde plaats gebracht.'Altijd voor de overwinning', dat staat getatoeëerd op de arm van Emiliano Sala en illustreert perfect het karakter van de Argentijnse strijder. Want ook al staat tegenwoordig iedereen achter hem bij Nantes, toch is zijn parcours niet altijd eenvoudig geweest. Op 15-jarige leeftijd is hij gestart in het opleidingscentrum en belandde vijf jaar later bij Bordeaux. Na twee seizoenen bij de jongeren wordt hij een eerste keer uitgeleend aan Orléans voor de nationale competitie waar hij het schopt tot op twee na beste doelpuntenmaker. Hij wordt opnieuw uitgeleend aan Chamois Niortais in de Ligue 2, waar hij echt doorbreekt met 21 doelpunten. Maar dat volstaat niet om van hem een vaste speler te maken. Ontmoedigd door op de bank te zitten, gaat hij in 2015 naar Nantes. Vanaf toen hebben zowel Conceição als Ranieri van hem een sleutelfiguur gemaakt en Cardoso, de nieuwe Portugese coach, zou hetzelfde doen. Evangelista (GD Estoril Praia, Por), Fabio Da Silva (Middlesbrough FC, Eng). Awaziem (FC Porto, Por), Bammou (Caen), Dubois (Lyon), Thomasson (Strasbourg).