FC Salzburg

© Getty Images

TACTIEK

Genk mocht het vorig seizoen tot zijn scha en schande ondervinden: de jonge talenten van de Oostenrijkse club blijven niet lang onbekenden. In de winter moest coach Jesse Marsch zijn ploeg herschikken, want Erling Haaland en Takumi Minamino waren weg. Hij deed dat met een spelsysteem dat kan variëren maar met een filosofie die onveranderd blijft: ritme, pressing en spektakel. Voorin zijn het de jonge Koita en vooral Daka die de goals onderling verdelen. De Zambiaan maakte 21 goals in 24 wedstrijden sinds het begin van 2020, waarbij hij profiteert van de loepzuivere voorzetten van de verbluffende Szoboszlai. De ploeg telt veel nationaliteiten, in het centrum domineert een andere Zambiaan, Mwepu, naast de Malinees Camara. Een bende jonge talenten omkaderd door ervaren rotten, zoals kapitein Ulmer, 34 jaar maar een vaste waarde op de linksachter, of maestro Junuzovic, lange tijd de draaischijf van de Oostenrijkse nationale ploeg.

FC Salzburg

SMAAKMAKER: DOMINIK SZOBOSZLAI

De vijver vol jonge talenten van het project van Red Bull lijkt onuitputtelijk. Na Naby Keita of Erling Haaland komt deze nieuwe sensatie uit Hongarije. De club uit Salzburg dankt zijn laatste titel aan hem. Verzwakt door het vertrek van Haaland vorige winter, moesten de mannen van Jesse Marsch tot het einde strijden met LASK. In tien wedstrijden maakte Szoboszlai toen zeven goals en gaf hij tien assists. Daarmee staat hij bovenaan in alle databases van de Europese scouts.

FC Salzburg
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content