FC Sheriff Tiraspol

© belgaimage

TACTIEK

De tot Moldaviër genaturaliseerde Braziliaan Luvannor had met vier goals in de voorrondes een groot aandeel in de historische kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League, maar hij verkoos een transfer naar Saudi-Arabië boven de Europese uitdaging. De club uit Transnistrië zal dus op zijn kapitein Castañeda of de Malinese vleugelspeler Traoré, overgekomen van Metz, moeten terugvallen om de netten van de tegenstrever te doen trillen.

FC Sheriff Tiraspol

Vernydoeb, de 55-jarige Oekraïense coach van Sheriff, kiest in de Europese duels over het algemeen voor een 4-2-3-1. Voor de Griekse doelman Athanasiadis, uitgeleend door AEK Athene, kan de verrassendste aanwezige van dit jaar rekenen op een Latijns-Amerikaanse achterhoede, met van links naar rechts Julien uit Trinidad & Tobago, de Peruviaan Dulanto, de Colombiaan Arboleda en de Braziliaan Cristiano.

FC Sheriff Tiraspol

Voor hen spelen op het middenveld de Ghanees Addo, de Luxemburger Thill en de Griek Kolovos, uitgeleend door Panathinaikos en met een verleden bij KV Mechelen.

SMAAKMAKER Frank Castañeda

Voor het parcours van Sheriff Tiraspol richting de Champions League kunnen we enkel en alleen bewondering hebben. Het speelde vier kwalificatierondes en wist onder meer Rode Ster en Dinamo Zagreb uit te schakelen. Toch niet van de minsten.

Belangrijke pion tijdens dat parcours: Frank Castañeda. Hij scoorde twee doelpunten en gaf drie assists in 7 wedstrijden. Benieuwd of hij dat straks ook tegen de groten der aarde zal kunnen presteren.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content