FC Twente

© BELGAIMAGE

trainer Ron Jans 29/09/1958

? Begint aan zijn tweede seizoen bij FC Twente nadat hij bij Cincinnati (VS) beschuldigd werd van racisme. Ook al ontkende hij, Jans zag zich toch genoodzaakt ontslag te nemen.

? Staat bekend als een Groningenman: liefst acht jaar leidde hij die club om daarna de gevoelige overstap naar Heerenveen te maken.

? Maakte ook nog een tussenstop bij Standard, maar dat werd op zijn zachtst gezegd geen succes.

transfers

In

Lars Unnerstall (PSV), Virgil Misidjan (PEC Zwolle), Giovanni Troupée & Václav Cerny (FC Utrecht), Manfred Ugalde (Lommel SK), Jody Lukoki (Yeni Malatyaspor, Tur), Luka Ilic (Manchester City, Eng), Robin Pröpper (Heracles), Ricky van Wolfswinkel (FC Basel, Sui).

Robin Pröpper
Robin Pröpper© Getty Images

OUT

Issah Abbas (HNK Rijeka, Cro via 1. FSV Mainz 05, Ger), Danilo (Ajax), Joël Drommel (PSV), Tyronne Ebuehi (SL Benfica, Por), Nathan Markelo (Everton FC, Eng), Lindon Selahi (HNK Rijeka, Cro via Willem II).

smaakmaker Robin Pröpper

Hij is geen grote vedette, maar Robin Pröpper staat hier wegens zijn opmerkelijke overstap. Na vijf seizoenen bij Heracles liet hij de supporters daar verweesd achter, de centrale verdediger tekende een contract bij grote rivaal FC Twente.

De jongere broer van Davy Pröpper, dit jaar weer bij PSV te zien, zal het dit jaar te horen krijgen nu er opnieuw met publiek wordt gespeeld: voor de Tukkers is Heracles-Twente wat in het westen Feyenoord-Ajax is. Deze overstap gaat hem waarschijnlijk nooit vergeven worden, getuige ook de reactie van de harde kern van de club: ‘We kijken nu uit naar het moment dat je weer huilend van het veld stapt’, verwijzend naar zijn reactie op een zware blessure die hij opliep in dienst van de zwart-witten.

De club uit Almelo kreeg al veel verzoeken van supporters om hun shirt met de naam Pröpper erop te laten overdrukken. Op de clubsite meldt Heracles dat het de emoties en gevoelens van de achterban begrijpt en dat het kosteloos de mogelijkheid biedt om de shirts te laten herdrukken met een andere naam.

FC Twente
FC Twente
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content