Ferran Jutglà – Club: FC Barcelona

© BELGAIMAGE

De 22-jarige Catalaan maakte in zijn tweede wedstrijd voor Barça meteen een belangrijke goal tegen Elche.

1,75 meter is hij slechts, maar toch kopte Ferran Jutglà tegen Elche na 15 minuten de 1-0 binnen op een hoekschop van Ousmane Dembélé. Uiteindelijk zouden de Catalanen de wedstrijd met 3-2 winnen na goals van ook nog Pablo Páez Gavira, beter bekend als Gavi (17), en Nico González (19). Jutglà lag ook aan de basis van het doelpunt van Gavi met een slimme loopactie waardoor hij ruimte creëerde voor de jonge middenvelder.

Door ruimte te maken voor Gavi heeft Jutglà zijn rol goed gespeeld.’ Xavi

‘We hebben gewerkt op het uitbuiten van de ruimtes de laatste dagen’, verklaarde een tevreden Xavi achteraf. ‘Door ruimte te maken voor Gavi heeft Jutglà zijn rol goed gespeeld.’

Voor de 22-jarige aanvaller was het zijn eerste basisplaats in de Spaanse eerste klasse, nadat hij in de vorige competitiewedstrijd tegen Osasuna ook al 1 minuut voor tijd mocht invallen. Vorige week dinsdag had hij zich laten opmerken met een prachtig doelpunt in de Maradona Cup, een eerbetoon aan Diego Maradona. Daarin stonden twee van diens ex-clubs, Barça en Boca Juniors, tegenover elkaar in Saudi-Arabië. In een experimenteel elftal bracht Jutglà zijn ploeg in de 50e minuut op voorsprong met een heerlijke knal in doel.

Ferran Jutglà is geen product van La Masía, hij is afgelopen zomer overgekomen van stadsgenoot Espanyol. In het begin van het seizoen draaide hij vooral mee met Barcelona B, waar hij tot begin december goed was voor vier goals en vier assists. Bij gebrek aan een echte spits – Xavi gelooft niet in Luuk de Jong en Memphis Depay, Ansu Fati en Martin Braithwaite zijn niet beschikbaar – mocht Jutglà het proberen en hij scoorde meteen goede punten. De beweeglijke pocketaanvaller kan niet alleen in de spits, maar ook op de flanken uit de voeten. Is dit het begin van een droomcarrière?

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.