Ferrari flirt met wereldkampioen Lewis Hamilton

© Belga Image
Chris Tetaert Vaste medewerker Sport/Voetbalmagazine

Sebastian Vettel out, Lewis Hamilton in. Als het van Ferrari afhangt een droomscenario.

Lewis Hamilton die vertrekt bij Mercedes? Het zou zomaar kunnen, beseffen ze ook bij de Duitse autoconstructeur, waar de Engelsman sinds 2013 onder contract ligt. Hij pakte er vijf titels in zeven seizoenen en bracht zijn totaal er op zes wereldkampioenschappen, maar zelfs teambaas Toto Wolff durfde niet uit te sluiten dat zijn paradepaardje volgend jaar aan zijn laatste seizoen bij Mercedes begint. ‘Ik schat de kans dat Lewis vertrekt op 25 procent. Toen hij in 2013 vertrok bij McLaren vonden de meeste volgers dat een vergissing, maar we hebben samen het tegendeel bewezen. Dus wil ik niet dezelfde fout maken door het potentieel van Ferrari te onderschatten. De ontwikkeling van een team is dynamisch, dus kan er altijd iets veranderen.’

Het contract van de Engelsman loopt eind volgend jaar af, waarna hij op zijn 35e wellicht zijn laatste langdurige overeenkomst zal tekenen. De berichten in de Gazzetta dello Sport dat hij al twee keer aan tafel zat met John Elkann, CEO van Ferrari, werden door Hamilton ontkend, maar ook hij sloot een vertrek naar Maranello niet uit. ‘Ik ben gelukkig bij Mercedes, maar in deze fase van mijn carrière is het niet onlogisch om mijn positie eens rustig te herbekijken’, reageerde Hamilton op de lovende woorden van Mattia Binotto, die hem ‘een uitzonderlijke rijder’ noemde. ‘Zijn komst zou Ferrari heel blij maken’, zei de teamchef van de scuderia.

‘Het is het eerste compliment dat ik in dertien seizoenen formule 1 van Ferrari krijg, terwijl ik hen altijd enorm geapprecieerd heb. Maar het is nooit te laat om het talent van iemand te erkennen’, lachte de Brit, van wie insiders verwachten dat hij zijn toekomst zal laten afhangen van de richting die Wolff zal inslaan. De 47-jarige Oostenrijker is de stuwende kracht achter het succes van Mercedes, maar tegelijk een van de kanshebbers om bij de Formula One Group CEO Chase Carey op te volgen. Een nieuwe uitdaging.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content