FK Partizan Belgrado

© getty

KALENDER

Do. 16/09 21 uur

FC Flora Talinn (Est) – KAA Gent

Do. 30/09 18.45 u

KAA Gent – Anorthosis Famagusta FC (Cyp)

Do. 21/10 21 uur

FK Partizan (Srb) – KAA Gent

Do. 04/11 18.45 u

KAA Gent – FK Partizan (Srb)

Do. 25/11 21 uur

Anorthosis Famagusta FC (Cyp) – KAA Gent

Do. 09/12 18.45 u

KAA Gent – Flora Talinn (Est)

TACTIEK

Partizan heeft hard moeten knokken om zich te plaatsen: nadat ze Dunajski Streda, de nieuwe club van Lamkel Zé, hadden uitgeschakeld, hadden de Serviërs strafschoppen nodig tegen Sotsji vooraleer ze de maat namen van Santa Clara. In eigen land worden ze al vier jaar voorafgegaan door aartsrivaal Rode Ster, maar toch zijn de wit-zwarten de lastigste tegenstander van Gent in deze poule B. Op het ogenblik dat we dit schrijven is Partizan nog ongeslagen in de eigen competitie en scoorde het bijna vier keer per match, vooral dankzij Gomes. Achter hem treffen we een gewezen belofte van het Servische voetbal aan, die eerder bij Liverpool en kortstondig bij Anderlecht speelde: Markovic. Samen met Natcho moet hij voor de offensieve impulsen zorgen in de 4-2-3-1 van Aleksandar Stanojevic. In de achterhoede heeft het duo Sanicanin en Vujacic veel lengte. Op links staat een andere oude bekende, Obradovic, die ook voor paars-wit uitkwam, al krijgt Urosevic meestal de voorkeur.

FK Partizan Belgrado

SMAAKMAKER Ricardo Gomes

Hij speelde al eens met succes voor Partizan in het seizoen 2018/19 (26 goals). De Kaapverdiër is nu terug in Servië na omzwervingen in de Emiraten en Turkije. De 29-jarige aanvaller heeft zijn neus voor doelpunten niet verloren, want hij staat al aan kop in het topschuttersklassement in Servië, met acht goals en ook nog drie assists. Hij toonde zich ook beslissend in de voorrondes van deze Conference League.

FK Partizan Belgrado
FK Partizan Belgrado
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content