Football on the net is een website met doorverwijzingen naar maar liefst 11.874 interessante voetbalsites. Een ongekende luxe voor de echte gepassioneerde voetballiefhebber, die door de verscheidenheid van het aanbod de mogelijkheid krijgt tot het vinden van informatie van zijn favoriete balsport.

De site, terug te vinden op het adres www.football.nethut.no, werd opgedeeld in vijf verschillende en grote categorieën : Afrika, Amerika, Azië/Oceanië, Europa en Internationaal. Volgens de makers werd dit voornamelijk gedaan om de overzichtelijkheid binnen het geheel te bewaren.

Bij de laatste rubriek zijn de meest onverwachte en daardoor ook voornamelijk heel interessante links te vinden. Zo staat er in de lijst een site over het WK van 2006 in Duitsland – kwestie van op tijd een voorstelling aan de geïnteresseerden aan te bieden – en worden de beste voetbalsites over voetbal in Afrika ( Eric Taelman in Benin) en de Arabische wereld (waar onder andere Dimitri Davidovic en Johan Boskamp aan de slag zijn) aangemerkt.

Verder biedt Football on the net een bijzonder groot aantal sites waarop archiefmateriaal uit de rijke voetbalgeschiedenis terug te vinden is. Leuk om weten is dat er wordt aangeduid wannneer een op te vragen adres kwalitatief heel sterk werd opgebouwd. Als kers op de taart van deze grote database werd er ook nog een doorverwijzing gemaakt naar andere sites, die (nog meer) voetballinks publiceren. Bovendien kan de bezoeker ook nog eens verschillende sites rond de huidige generatie topvoetballers bekijken.

Onder de namen van de verschillende werelddelen zijn er ook zoveel mogelijk clubsites opgenomen. Toen we even België aanklikten, dan werden we al snel overweldigd door het enorme aanbod van football on the net : niet alleen de afzonderlijke eerste- en tweedeklassers komen aan bod, ook de lagere afdelingen, vrouwen en jeugdploegen kregen wat plaats toebedeeld. Bij de players and managers werden de onofficiële webpagina’s van de Bruggelingen Philippe Clement, Olivier De Cock en Sandy Martens aangeprezen, naast die van Thierry Eeckman (Ingelmunster), Jochen Janssen (RKC), Mark Hendrikx (Anderlecht), Philippe Léonard (Monaco) en Joos Valgaeren (Celtic). (FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content