clubinfo

opgericht in 1895

voorzitter

Robert Schäfer

stad

Düsseldorf

612.178 inwonersstadion

Merkur Spielarena

54.600 capaciteitclubkleuren

rood-wit shirt, rode broek

website

www.fortuna-duesseldorf.de

erelijst

1 x kampioen

2 x beker

trainer Friedhelm Funkel

10/12/1953

Wordt ook wel de Rekord-Aufstiegstrainer genoemd, omdat hij al met zes verschillende teams promoveerde naar de Bundesliga. Dit jaar als kampioen met Fortuna Düsseldorf.

Stond al twee keer in de finale van de Duitse beker, met MSV Duisburg (1998) en Eintracht Frankfurt (2006).

Ex-middenvelder van 1. FC Kaiserslautern die vier maal (West-)Duits international was.

smaakmaker Marvin Duksch

De ondertussen 24-jarige aanvaller stond bekend als een van de grote talenten van de BVB-academie. Marvin Ducksch was een van de beloftevolle spelers van de Duitse U17 die in 2011 brons pakten op het WK. Met Dortmund werd het echter geen succes. Hij speelde tot zijn twintigste vooral matchen voor Dortmund 2 in de Regionalliga West en wist daarna slechts in zes matchen uit te komen voor de hoofdmacht van de Rijnclub. Door Dortmund en zijn volgende club FC St. Pauli werd Ducksch vaak uitgeleend. Het laatste jaar was zijn meest succesvolle met de topschutterstitel (18 goals in 33 duels) met Holstein Kiel. Het team kon echter geen promotie afdwingen tegen VfL Wolfsburg, waarop de doelpuntenmachine naar een team trok dat wel promoveerde, namelijk Fortuna Düsseldorf.

Marvin Duksch, BELGAIMAGE
Marvin Duksch © BELGAIMAGE

transfers In

Barkok (Eintr. Frankfurt), Contento (Bordeaux, Fra), Ducksch (St. Pauli), Karaman (Hannover), Lukebakio (Fulham, Eng), Morales (Ingolstadt), Stöger (VfL Bochum), Zimmerman (VfB Stuttgart).

Friedhelm Funkel, BELGAIMAGE
Friedhelm Funkel © BELGAIMAGE

Out

Haraguchi (Hannover), Iyoha (Aue), Rüzgar (Altinordu Izmir, Tur), Schauerte (KAS Eupen, Bel), Schmitz (Wolfsberger AC, Aut).

opgericht in 1895 voorzitterRobert Schäfer stad Düsseldorf 612.178 inwonersstadion Merkur Spielarena 54.600 capaciteitclubkleurenrood-wit shirt, rode broek website www.fortuna-duesseldorf.de erelijst1 x kampioen 2 x beker 10/12/1953 Wordt ook wel de Rekord-Aufstiegstrainer genoemd, omdat hij al met zes verschillende teams promoveerde naar de Bundesliga. Dit jaar als kampioen met Fortuna Düsseldorf. Stond al twee keer in de finale van de Duitse beker, met MSV Duisburg (1998) en Eintracht Frankfurt (2006). Ex-middenvelder van 1. FC Kaiserslautern die vier maal (West-)Duits international was. De ondertussen 24-jarige aanvaller stond bekend als een van de grote talenten van de BVB-academie. Marvin Ducksch was een van de beloftevolle spelers van de Duitse U17 die in 2011 brons pakten op het WK. Met Dortmund werd het echter geen succes. Hij speelde tot zijn twintigste vooral matchen voor Dortmund 2 in de Regionalliga West en wist daarna slechts in zes matchen uit te komen voor de hoofdmacht van de Rijnclub. Door Dortmund en zijn volgende club FC St. Pauli werd Ducksch vaak uitgeleend. Het laatste jaar was zijn meest succesvolle met de topschutterstitel (18 goals in 33 duels) met Holstein Kiel. Het team kon echter geen promotie afdwingen tegen VfL Wolfsburg, waarop de doelpuntenmachine naar een team trok dat wel promoveerde, namelijk Fortuna Düsseldorf. Barkok (Eintr. Frankfurt), Contento (Bordeaux, Fra), Ducksch (St. Pauli), Karaman (Hannover), Lukebakio (Fulham, Eng), Morales (Ingolstadt), Stöger (VfL Bochum), Zimmerman (VfB Stuttgart). Haraguchi (Hannover), Iyoha (Aue), Rüzgar (Altinordu Izmir, Tur), Schauerte (KAS Eupen, Bel), Schmitz (Wolfsberger AC, Aut).