clubinfo

opgericht in 1968

voorzitter

Isitan Gün (Tur)

stad Sittard

93.000 inwoners

stadion

Fortuna Sittard Stadion

12.511 capaciteit

clubkleuren

geel shirt, groene broek

website

www.fortunasittard.nl

erelijst

2 x beker

trainer RENE EIJER

01/01/1963

Zette in 1996 een punt achter zijn profcarrière toen multiple sclerose werd vastgesteld.

Een duizendpoot: jeugdtrainer, assistent van de Verenigde Arabische Emiraten, scout, trainer van een vrouwenploeg, coach van de U19 van Oman en - sinds juli 2018 - T1 van Fortuna.

Moet zijn assistent, ex-international Kevin Hofland, begeleiden naar het trainersdiploma.

smaakmaker ANDRIJA NOVAKOVICH

Vorig seizoen was hij met 19 goals een van de smaakmakers van de Jupiler League, maar Telstar was te laag gemikt voor centrumspits Andrija Novakovich (21), die zich in IJmuiden in de nationale ploeg van de Verenigde Staten speelde. Een ongeduldig baasje. In de lente van 2014 versierde hij een beurs voor de Marquette University in Milwaukee, tot hij enkele weken erna op de radar van Reading kwam en de Engelse tweede klasse als opstapje naar de Premier League zag. Dat viel tegen. Na een handvol wedstrijden in de bikkelharde competitie werd hij uitgeleend aan Cheltenham Town, vijfde klasse, maar hij kwam ook daar amper aan spelen toe. Het vrije en vranke voetbal in Nederland bleek de spits wel op het lijf geschreven.

RENE EIJER, VI Images / Gerrit van Keulen
RENE EIJER © VI Images / Gerrit van Keulen

transfers in

Koselev (CSM Politehnica, Rou), Dobos (MTK Budapest, Hun), Ramirez (Atlético Venezuela CF, Ven), El Messaoudi (YR KV Mechelen, Bel), Ciranni (MVV), Novakovich (Reading, Eng), Mells (transfervrij), Diemers (De Graafschap), Ciss (Pau FC, Fra), Semedo (Apollon Limassol, Cyp), Bandez (Carabobo FC, Ven), Ninaj (Sp. Lokeren, Bel).

ANDRIJA NOVAKOVICH, VI Images / Gerrit van Keulen
ANDRIJA NOVAKOVICH © VI Images / Gerrit van Keulen

out

Saddiki (Willem II), Malsa (Albacete, Esp), Schuurs (Ajax).

opgericht in 1968 voorzitterIsitan Gün (Tur) stad Sittard 93.000 inwoners stadion Fortuna Sittard Stadion 12.511 capaciteit clubkleurengeel shirt, groene broek websitewww.fortunasittard.nl erelijst2 x beker 01/01/1963 Zette in 1996 een punt achter zijn profcarrière toen multiple sclerose werd vastgesteld. Een duizendpoot: jeugdtrainer, assistent van de Verenigde Arabische Emiraten, scout, trainer van een vrouwenploeg, coach van de U19 van Oman en - sinds juli 2018 - T1 van Fortuna. Moet zijn assistent, ex-international Kevin Hofland, begeleiden naar het trainersdiploma.Vorig seizoen was hij met 19 goals een van de smaakmakers van de Jupiler League, maar Telstar was te laag gemikt voor centrumspits Andrija Novakovich (21), die zich in IJmuiden in de nationale ploeg van de Verenigde Staten speelde. Een ongeduldig baasje. In de lente van 2014 versierde hij een beurs voor de Marquette University in Milwaukee, tot hij enkele weken erna op de radar van Reading kwam en de Engelse tweede klasse als opstapje naar de Premier League zag. Dat viel tegen. Na een handvol wedstrijden in de bikkelharde competitie werd hij uitgeleend aan Cheltenham Town, vijfde klasse, maar hij kwam ook daar amper aan spelen toe. Het vrije en vranke voetbal in Nederland bleek de spits wel op het lijf geschreven.Koselev (CSM Politehnica, Rou), Dobos (MTK Budapest, Hun), Ramirez (Atlético Venezuela CF, Ven), El Messaoudi (YR KV Mechelen, Bel), Ciranni (MVV), Novakovich (Reading, Eng), Mells (transfervrij), Diemers (De Graafschap), Ciss (Pau FC, Fra), Semedo (Apollon Limassol, Cyp), Bandez (Carabobo FC, Ven), Ninaj (Sp. Lokeren, Bel). Saddiki (Willem II), Malsa (Albacete, Esp), Schuurs (Ajax).