AA Gent telt met Alpha Ba, een verdediger, en Jesper Jørgensen, een middenvelder, twee nieuwkomers, terwijl Randall Azofeifa vertrok. Krijgen we straks een Gent te zien dat andere accenten legt?

Francky Dury: "Neen, ik denk dat het accent moet blijven liggen op voetbal spelen, kansen afdwingen, doelpunten maken en druk zetten in een bepaalde zone als we de bal niet hebben.
...

Francky Dury: "Neen, ik denk dat het accent moet blijven liggen op voetbal spelen, kansen afdwingen, doelpunten maken en druk zetten in een bepaalde zone als we de bal niet hebben. " Azofeifa heeft in september, oktober een grote waarde gehad voor het elftal, maar de contractbesprekingen liepen wat moeilijker en hij heeft dat meegenomen op het veld. Spijtig, want hij heeft technische kwaliteiten, maar dat was een opportuniteit voor de club, een win-winsituatie. Jørgensen heeft die kwaliteiten ook, maar ik moet het nog zien. We moeten Azofeifa's vertrek echter kunnen opvangen. Met Jørgensen én Lepoint die terugkomt, is het middenveld goed gestoffeerd. Ba heeft net als Wils en Suler fysieke defensieve kwaliteiten en is kopbalsterk, maar zijn positiespel kan nog beter. Die twee waren opportuniteiten voor de club, maar of ze elementen zijn die zorgen dat we beter gaan spelen, wil ik nog wat afwachten. Ik wil voorzichtig zijn met spelers te vroeg te goed te beoordelen." "Laat mij zeggen dat ik daarom nog bezig ben met de clubdirectie. Gaat Hanstveit blijven of niet? Ik wil minder tegendoelpunten en we hebben die analyse gemaakt op stage: we maken te veel individuele fouten. En daar sta je wat machteloos tegen. 32 tegengoals, dat tast ook het gevoel van de coach aan. Geen enkele corner of vrije trap is rechtstreeks binnen gegaan, dus het waren allemaal goals uit de rebound. Dat heeft niet met systeem te maken, maar met een betere collectieve organisatie en individuele concentratie en communicatie. We zijn wel niet zo vaak op achterstand gekomen als vorig seizoen. Mij viel op dat spelers daar op stage interactief heel doordacht over gepraat hebben. Dat was knap. We hebben daar het accent gelegd op druk zetten op de bal. Hoe beter de centrale vierhoek gesloten is, hoe beter de organisatie." "Ik roteer niet alleen om mensen tevreden te houden, maar vooral omdat ik een bepaalde speler geschikt vindt om een bepaalde wedstrijd te spelen. We hebben een kern van 29, maar als je daar de geblesseerden en jongeren aftrekt, plus Edson die tot half februari een toernooi speelt, hou je er nog 23 over. En het programma blijft vrij druk, met de Cofidis Cup en midweekwedstrijden." "Als we tussen de 65 en 72 eindigen kennen we een geslaagd seizoen, denk ik. Nu tellen we er 39, en we hebben nog 9 wedstrijden te gaan. Kortom, we zitten op schema. Ik wil competitief blijven voor een Europees ticket." DOOR RAOUL DE GROOTE'Ik wil competitief blijven voor een Europees ticket'