De voorbereiding van de middenvelder van RE Mouscron op zijn positie was speciaal.

We kennen de 23-jarige Frank Boya als verdedigende middenvelder, maar afgelopen zaterdag stond hij in de wedstrijd tegen Waasland- Beveren in de spits. ‘Toen we oefenden op afwerken tijdens de week, gingen veel van zijn ballen binnen’, verklaarde trainer Bernd Hollerbach na de wedstrijd zijn zet. Boya: ‘Woensdag vroeg de coach: zou dat lukken, als 9? Ik zei dat ik het vroeger in de jeugd ooit nog wel had gedaan.’ Om toch niet helemaal een gek figuur te slaan, ging hij vrijdagavond verwoed andere matchen volgen. Boya: ‘Ik bekeek de match van Köln ( bij Paderborn, nvdr) en die van Amiens ( bij Marseille, nvdr). Telkens lette ik op de looplijnen van de spits.’

Tegen Waasland-Beveren begon hij zoals we hem kennen: bikkelend. Boya: ‘Al snel had ik door dat het niet eenvoudig was. Ik was nog te veel middenvelder.’ Maar diep in de tweede helft kwam de beloning: hij devieerde een voorzet en de bal ging binnen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content